PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ολλανδία: Σχέδιο για 1 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη


Για ένα σχέδιο υποδοχής 1 εκατομμυρίων προσφύγων την επόμενη πενταετία από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντάλλαγμα ότι η Τουρκία θα ελέγξει τις προσφυγικές ροές στα παράλια γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Αν η Τουρκία ελέγξει τα σύνορά της με την Ελλάδα και σταματήσει τις προσφυγικές ροές, τότε κάθε χρόνο 200.000 Σύροι πρόσφυγες θα μπορούσαν να μεταφέρονται απευθείας στα κράτη-μέλη της ΕΕ «για μια περίοδο πέντε ετών», όπως δήλωσε άνθρωπος με γνώση των συζητήσεων αυτών στην αυστριακή εφημερίδα. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν εύκολα να διαμοιραστούν σε όλη την ΕΕ με ένα νόμιμο τρόπο ακόμα και αν στην προσπάθεια αυτή δεν συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Όπως, όμως, επισημαίνει η Der Standard κλειδί για όλα τα σχέδια που εξετάζονται θα αποτελέσει η χρηματοδότηση καθώς η Τουρκία δεν αρκείτα στα 3 δισ. που της υποσχέθηκαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου αλλά ζητά το ίδιο ποσό για κάθε ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια (συνολικά 15 δισ. ευρώ).

Την ίδια ώρα ο ηγέτης των Εργατικών στην Ολλανδία Ντίντερικ Σάμσομ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Volkskrant αποκάλυψε ότι η χώρα του, που είναι η προεδρεύουσα χώρα για την ΕΕ αυτό το εξάμηνο, έχει εξετάσει ενα σχέδιο για την απευθείας επιστροφή μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχοι ήδη εξετάζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου. «Το Αιγαίο έχει γίνει ένας μαζικός τάφος. Πέρυσι 3.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εκατομμύρια πρόσφυγες ρισκάρουν τις ζωές τους για να έρθουν εδώ και πρέπει να το σταματήσουμε» δήλωσε ο Σάμσομ.

Το ολλανδικό σχέδιο προβλέπει ότι πλοία θα μεταφέρουν πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά πίσω στην Τουρκία με τα πρώτα δρομολόγια να σχεδιάζονται να γίνουν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Όπως είπε η Τουρκία είναι έτοιμη να δεχθεί μια τέτοια λύση αρκεί οι ευρωπαϊκές χώρες να δέχονται 150.000 με 200.000 πρόσφυγες κάθε χρόνο.

Κατά τον Σάμσομ για να ευοδωθεί το σχέδιο θα πρέπει 10 κράτη-μέλη της ΕΕ να δεχθούν να υποδεχθούν πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη και όσα δεν το κάνουν θα πρέπει να συνεισφέρουν στο κόστος της φροντίδας αυτών των μεταναστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment