PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ολλανδία: Νωρίτερα είχε φτάσει η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα


Μετά την Ιταλία, που στοιχεία δείχνουν ότι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον έφτασε στις 12 Νοεμβρίου, άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα φαίνεται πως υποδέχτηκε νωρίς το νέο στέλεχος.

Ο λόγος για την Ολλανδία, η οποία ανέφερε τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον μετά τις δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική που έφτασαν στο Άμστερνταμ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Από τους επιβάτες οι 61 εντοπίστηκαν θετικοί στον Covid-19 και οι 14 βρέθηκαν με την παραλλαγή Όμικρον.

«Βρήκαμε την παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον σε δύο δείγματα τεστ που ελήφθησαν στις 19 Νοεμβρίου και 23 Νοεμβρίου», δήλωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM). «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη Νότια Αφρική», αναφέρεται επίσης.

Στην Ιταλία το πρώτο κρούσμα που βρέθηκε θετικό στην Όμικρον είχε ταξιδέψει από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης έχουντας υποβληθεί σε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Έφτασε στη Ρώμη στις 12 Νοεμβρίου και έκτοτε μετακινούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας μέχρι που υπεβλήθη σε νέο τεστ που βγήκε θετικό.

Η υπόθεση δείχνει ότι η παραλλαγή Όμικρον βρισκόταν στην Ευρώπη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, υπογραμμίζοντας την αδυναμία των τεστ που έχουν σχεδιαστεί για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid πριν επιβιβαστούν οι ταξιδιώτες σε πτήσεις, είχε σχολιάσει σχετικά το Bloomberg.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment