PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Το στρίβειν δια του αρραβώνος δεν είναι νοοτροπία της κυβέρνησης


Το «στρίβειν δια του αρραβώνος δεν είναι νοοτροπία της κυβέρνησης» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενν στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, επί της ερώτησης της ΝΔ για τις off shore.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός να μην είναι στη Βουλή» ξεκαθάρισε και σχολίασε ότι αν και ο κ. Μητσοτάκης επιδίωξε να διαφοροποιηθεί από τη στάση του πρώην πρωθυπουργού που δεν πατούσε στη Βουλή, μάλλον δεν το αντέχει.

Για την οικονομία

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στη νομοθέτηση ποιοτικών και αποτελεσματικών εργαλείων και μέτρων για την στροφή στην ανάπτυξη, την επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Καταφέραμε να βγούμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από τη διαδικασία όλων των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι το κύριο βάρος πρέπει να πέσει στη γρήγορη νομοθέτηση και αποτελεσματική και ποιοτική,για τη διευκόλυνση των αναπτυξιακών δρόμων», είπε.

Για την αύξηση ΦΠΑ

Αναφερόμενη στη αύξηση του ΦΠΑ, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πετύχει το καλύτερο δυνατό, με τρόπο που να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι και να τηρηθεί και η συμφωνία του καλοκαιριού. «Όλοι ξέρουμε τι θα συνέβαινε εάν αρνούμασταν. Είμαστε σε μονόδρομο, λοιπόν. ΄Ετσι προσπαθήσαμε αυτό να γίνει με τον δικαιότερο τρόπο υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Και το καταφέραμε».

«Ένα πραγματικό όμως άνοιγμα, που θα αρχίσουμε να το βλέπουμε άμεσα και αργότερα και μακροπρόθεσμα, με στόχο την ολοκλήρωση της τριετίας ειναι να μην είμαστε πια στη δίνη αυτών των συμφωνιών», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για την προσέλκυση επενδύσεων

Σχετικά με τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων, είπε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και από ξένους και από Έλληνες, σε πολλούς τομείς, στην ενέργεια, στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό».

«Αυτό που είναι αληθές είναι ότι, αυτό που χρειάζονται οι επενδυτές δεν είναι το πόσο ακριβώς είναι η φορολογία – το λένε οι ίδιοι – αλλά το να έχουν ένα σταθερό περιβάλλον. Θα προσέξατε ότι αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψιν από αυτή την κυβέρνηση για αυτό, στον αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, θα νομοθετηθεί, ότι για ένα ύψος επενδύσεων και πάνω σε αυτή τη φάση, θα υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον πάνω από δεκαετία», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment