PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: H συνεργασία με τους ΑNEΛ είναι ισορροπημένη


Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. Όπως είπε, «η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πλήρως συνειδητοποιημένη ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε».

«Ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι οι βουλευτές έχουν πρόβλημα, και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αδύναμη και ότι η κυβέρνηση αυτή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Αυτό είναι μια επιθυμία και ευχή πολλών που προσπαθούν να την αποτυπώσουν ως μια πραγματικότητα. Αυτά όμως δεν ισχύουν», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει απόψεις και στάση. Η κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συμμετοχή σε θέση τεχνικού συμβούλου έως τον Μάρτιο, οπότε και το ίδιο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι, εξήγησε για να προσθέσει: «Εμείς αυτό το έχουμε αποδεχθεί και από τη στιγμή που το έχουμε αποδεχθεί αυτό, δεν κάνουμε κάποιο αίτημα για την αποχώρησή του. Ωστόσο βρισκόμαστε σε μια διαρκή πάλη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, για την αλλαγή των απόψεων αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος. Και αυτό διότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και άρα η Ε.Ε. θα έπρεπε από μόνη της να μπορεί να λύνει τα προβλήματά της και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το συνυπολογίζουν, όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ευρωπαϊστές».

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι ακραία νεοφιλελεύθερες και πολύ συχνά δεν είναι συμβατές με την άποψη της κυβέρνησης και τον τρόπο εξόδου από την κρίση. Υπενθύμισε ακόμη ότι το ίδιο το ΔΝΤ, με την δική του έκθεση, την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε αυτοκριτική και είπε ότι η ελληνική συνταγή δεν ήταν πετυχημένη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε ότι σιγά-σιγά στην Ευρώπη υψώνονται και άλλες φωνές που είναι συμβατές με την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης. Επικαλέστηκε δε τις εκλογές στην Ισπανία για τις οποίες διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ισπανία. Είναι πάντως σημαντικό ότι το δόγμα της λιτότητας και εκεί αμφισβητήθηκε και εκφράστηκε στις εκλογές με την απώλεια μεγάλου μέρους της δύναμης του Ραχόι και την άνοδο των Podemos και των άλλων δυνάμεων που είναι ενάντια σε αυτή την πολιτική», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment