PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Γίνεται προσπάθεια να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι το ΕΚΑΣ


Γίνεται προσπάθεια να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα χρήματα που είχαν πάρει, δήλωσε για το ζήτημα με το ΕΚΑΣ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το θέμα θα διευθετηθεί.

Μιλώντας στον Real FM, ανέφερε συγκεκριμένα:

Για το ΕΚΑΣ είναι συμφωνημένη από παλιά η πλήρης κατάργησή του. Στη συμφωνία του καλοκαιριού με την διαπραγματευτική προσπάθεια κατάφεραν οι δικοί μας διαπραγματευτές να έχουμε μια σταδιακή κατάργηση και αυτό είναι το γεγονός το οποίο, δεν είναι από τα ευχάριστα. Ωστόσο, επειδή θα έπρεπε να ισχύσουν αυτά από 01.01.2016, υπάρχει το ζήτημα των αναδρομικών τα οποία κλήθηκαν να επιστρέψουν οι άνθρωποι που τα είχαν πάρει. Αυτό, φυσικά, δεν είναι μια δίκαιη ρύθμιση, για αυτό και έγινε μια προσπάθεια -και εξακολουθεί να γίνεται- προκειμένου να μην επιστραφούν αυτά τα χρήματα.

Ερωτηθείσα αν το ζήτημα αυτό τίθεται ως προϋπόθεση για τη δόση ή αν είναι μια λεπτομέρεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να επιλυθεί.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως ζητήθηκε από τους θεσμούς να μην εξαιρεθούν και να είναι ελεύθερα να πωληθούν και τα δάνεια που έχουν εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

«Η δική μας προσπάθεια ήταν να μη συμβεί αυτό. Προσπαθούν τώρα να βρουν έναν τρόπο επίλυσης» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα αν αυτά είναι προαπαιτούμενα για τα 7,5 δισ., η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι προαπαιτούμενα για όλο το πακέτο, δηλ. για τα 10,5 δισ.

«Ωστόσο, υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες είναι απλές εξειδικεύσεις, αποσαφηνίσεις, οι οποίες είναι απλές και θα γίνουν. Και για μερικά ζητήματα τα οποία είναι σημαντικότερα συνεχίζει να γίνεται ένας διάλογος…» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment