PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα μειώσουμε ούτε ευρώ τις κύριες και επικουρικές


Με την πρότασή της η κυβέρνηση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της σχετικά με το ασφαλιστικό.

Για πρώτη φορά, εξήγησε, οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα τελευταία χρόνια που οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 40% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά 50%.

«Το 2010, η μέση σύνταξη βρισκόταν στα 1.480 ευρώ, ενώ όταν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την εξουσία ανερχόταν μόλις στα 863 ευρώ» υπενθύμισε η κ. Γεροβασίλη και κάλεσε τα δύο κόμματα να σταματήσουν να «παίρνουν το μέρος της τρόικας».

«Απαιτείται συστράτευση για να αποφευχθεί η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος» υπογράμμισε και κατέστησε αναγκαία την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών «ώστε να αποφύγουμε τη μείωση».

«Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment