PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit


Τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα είχε το ενδεχόμενο ενός Brexit επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στην «Επένδυση».

«Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit, την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

«Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (…) παρατηρούμε φυγόκεντρες τάσεις» και «αναβίωση του εθνικισμού».

«Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο ‘διαζύγιο’ με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη» συνεχίζει η κ. Γεροβασίλη εκφράζοντας την ευχή να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment