PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ολάντ: Θα ψήφιζα Σαρκοζί ενάντια στη Λεπέν στον δεύτερο γύρο


Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ξεκαθαρίζει ότι, σε περίπτωση που στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα του βρίσκονταν αντιμέτωποι ο κεντροδεξιός Νικολά Σαρκοζί και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, θα ψήφιζε τον πρώτο και θα καλούσε τους υποστηρικτές του να πράξουν το ίδιο.

«Εάν έπρεπε να ψηφίσω Σαρκοζί, θα το έκανα», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας στους δημοσιογράφους της Le Μonde Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ. «Πρέπει να θυμηθεί κανείς πόσο δύσκολο ήταν να ψηφίσω Σιράκ στον β’ γύρο το 2002. Σήμερα ο κ. Σιράκ έχει καλή εικόνα, τότε ωστόσο βρισκόταν στο επίκεντρο πολλών υποθέσεων και είχε σταθεί πολύ δύσκολος κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης με την κεντροαριστερή κυβέρνηση Ζοσπέν. Καλέσαμε σε ψήφο στον Σιράκ και το βρίσκω πολύ θαρραλέο», δηλώνει ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών του 2002, ο κεντροδεξιός υποψήφιος και τότε πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ είχε αντιμετωπίσει τον ακροδεξιό επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Ζαν – Μαρί Λεπέν. Σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων, πλην μιας τροτσκιστικής οργάνωσης («Εργατική Πάλη») είχαν καλέσει σε ψήφο στον κ. Σιράκ, που είχε εκλεγεί με συντριπτικά ποσοστά άνω του 80%.

Το σκηνικό αντιπαράθεσης Κεντροδεξιάς – Ακροδεξιάς στον β’ γύρο είναι το πιθανότερο, με βάση τις δημοσκοπήσεις και για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου – Μαΐου του 2017.

Επικρατέστερος για την υποψηφιότητα της Κεντροδεξιάς είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, ο οποίος προηγείται δημοσκοπικά του τέως προέδρου της χώρας Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment