PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολάντ: Θα κάνω τα πάντα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ



Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ σε συνέντευξή που παραχώρησε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπως η Guardian και η Le Monde, μιλώντας για την κατάσταση της Ελλάδας, τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημά της.

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ σε συνέντευξή που παραχώρησε σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπως η Guardian και η Le Monde, μιλώντας για την κατάσταση της Ελλάδας, τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημά της, καθώς έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και πλέον πρέπει να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

«Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και για να έχει τους πόρους που χρειάζεται έως το τέλος του έτους, χωρίς να είναι απαραίτητοι νέοι όροι εκτός από αυτούς που έχει ήδη δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά», δήλωσε ο κ. Ολάντ.

Επιπλέον ο κ. Ολάντ έστειλε ένα μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ ότι πρέπει να υποχωρήσει από τη επιμονή της στη λιτότητα και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος στα δημοσιονομικά των χωρών.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, η Ευρωζώνη βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση, ωστόσο τονίζει πως η Μέρκελ επηρεάζεται από την πολιτική πραγματικότητα της Γερμανίας.

Τέλος ένα αισιόδοξο μήνυμα, όσον αφορά τον φόβο διάλυσης της Ευρωζώνης, «Αλλά τα καλύτερα δεν έχουν έρθει. Εξαρτάται από εμάς να τα δημιουργήσουμε», δήλωσε.​​​​

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment