PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ολάντ: Οι φορολογικοί παράδεισοι πρέπει να εκλείψουν



Δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος.

Οι φορολογικοί παράδεισοι πρέπει να εκλείψουν και οι γαλλικές τράπεζες να είναι ξεκάθαρες ως προς τις θυγατρικές τους, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Οι φορολογικοί παράδεισοι πρέπει να εξαλειφθούν από την Ευρώπη και απ’ όλο τον κόσμο γιατί αυτή είναι η προϋπόθεση για την προστασία της απασχόλησης. Δεν θα διστάσω να θεωρήσω φορολογικό παράδεισο οποιαδήποτε χώρα αρνηθεί να συνεργαστεί πλήρως με τη Γαλλία», προειδοποίησε.

Οι γαλλικές τράπεζες θα πρέπει να δημοσιοποιούν κάθε χρόνο κατάλογο με όλες τις θυγατρικές τους ανά τον κόσμο, χώρα προς χώρα και θα πρέπει να διασαφηνίζουν τη φύση των δραστηριοτήτων τους, υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος.

«Με άλλα λόγια δεν θα είναι δυνατόν μια τράπεζα να υποκρύπτει συναλλαγές που πραγματοποιεί σε ένα φορολογικό παράδεισο», τόνισε ο κ. Ολάντ. Ανακοίνωσε, επίσης, τη σύσταση φορολογικής εισαγγελικής αρχής με εθνική αρμοδιότητα, η οποία θα δρα σε υποθέσεις διαφθοράς και μεγάλης φορολογικής απάτης.

Παράλληλα οι κανονισμοί που διέπουν θέματα περιουσιακών στοιχείων δημοσίων αξιωματούχων θα αναθεωρηθούν πλήρως, σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος. Μια ανώτερη αρχή πλήρως ανεξάρτητη θα ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία και τις ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων υπουργών, βουλευτών και υψηλόβαθμων αιρετών, προσέθεσε.

Ο γάλλος πρόεδρος προχώρησε στις εν λόγω εξαγγελίες μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία και μετά στη Σιγκαπούρη, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στη γαλλική κοινή γνώμη.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πληγώθηκε, συγκρούστηκε, πικράθηκε από αυτό που συνέβη». «Αντιβαίνει στις προσωπικές μου αντιλήψεις, τις πολιτικές μου απαιτήσεις, τις δεσμεύσεις μου. Δεν μπορώ να αφήσω την υπόθεση αυτή χωρίς να δώσω μια απάντηση στο ύψος των περιστάσεων», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Leave a Comment