PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ολάντ: Καμία απειλή δεν θα μας τρομάξει


«Τίποτε δεν θα μας τρομάξει», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά από τη δημοσιοποίηση χθες ενός βίντεο του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), στο οποίο παρουσιάζονται οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και απειλούνται όλες οι χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών.

«Καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει σε αυτό που έχει να κάνει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσημης τελετής που έγινε στο προεδρικό μέγαρο στο Νέο Δελχί, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ινδία.

«Ο λόγος που έλαβα μέτρα για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ήταν επειδή ξέρω ότι η απειλή αυτή είναι εκεί και ότι εμείς δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε, ούτε στα μέσα για την υπεράσπιση της χώρας μας, ούτε στις ελευθερίες», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε χθες παρουσιάζονται οι εννέα δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το βίντεο που φέρει τον τίτλο “Σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε”, οι δράστες ήταν τέσσερις Βέλγοι, τρεις Γάλλοι και δύο Ιρακινοί. Οι άνδρες αυτοί εικονίζονται να διαπράττουν θηριωδίες, όπως να αποκεφαλίζουν ομήρους ή να τους εκτελούν με σφαίρες.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γαλλίας έχουν αναγνωρίσει τα οκτώ μέλη της ομάδας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά δεν έχουν μέχρι στιγμής κατονομάσει δύο καμικάζι του Σταντ Ντε Φρανς, οι οποίοι είχαν πάνω τους πλαστά συριακά διαβατήρια.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε το Ι.Κ. αποσιωπείται η συμμετοχή στις επιθέσεις ενός 10ου άνδρα, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος διαφεύγει.

Μιλώντας στα αραβικά και τα γαλλικά, πολλοί από τους δράστες των επιθέσεων δηλώνουν ότι «το μήνυμά τους απευθύνεται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2014 πλήττει θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, δεν έχει ακόμη επαληθευτεί επισήμως η γνησιότητα του βίντεο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment