PeristeriNews.gr
Διεθνή

Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία είναι πολιτικά σταθερή


Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς επέμεινε σήμερα στο γεγονός ότι η Γερμανία είναι «σταθερή» πολιτικά, παρά την αβεβαιότητα που προκαλούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συνασπισμού που προαναγγέλλονται δύσκολες.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Γερμανία είχε πάντα συνασπισμούς και ήταν πάντα σταθερή», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, στα αγγλικά, την ώρα που τα εκλογικά αποτελέσματα επιβάλλουν την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την συγκρότηση τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού, διαδικασία που πιθανόν να διαρκέσουν μήνες.

«Θα φθάσουμε πολύ γρήγορα σε αποτέλεσμα» στις διαπραγματεύσεις, επέμεινε απαντώντας σε ερώτηση βρετανού δημοσιογράφου. «Θα πρέπει να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα ει δυνατόν».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών θέλει «να σχηματίσει κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από τα κόμματα που νίκησαν στις εκλογές», εννοώντας εκτός του SPD, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες του FDP

Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι νικητές των χθεσινών εκλογών με το 25,7%, αλλά η διαφορά τους από τις CDU/CSU της Άγκελα Μέρκελ (24,1%) είναι μικρή. Ο υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών Άρμιν Λάσετ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει και εκείνος να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Το 2017, χρειάσθηκε να περάσουν έξι μήνες μέχρι τον σχηματισμό της υπό την Μέρκελ κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», γεγονός που καθυστέρησε την πρόοδο των μεγάλων διεθνών θεμάτων, κυρίως των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η απερχόμενη καγκελάριος θα ασχολείται με τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου καγκελάριου που θα εκλεγεί από την γερμανική βουλή.

Εγγύηση για συνέχεια στις διατλαντικές σχέσεις

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε επίσης ότι μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του θα προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχεια στις διατλαντικές σχέσεις.

«Η διατλαντική σύμπραξη είναι ουσιαστική για μας στην Γερμανία και για μία κυβέρνηση της οποίας θα ηγούμαι. Κατά συνέπεια, μπορείτε να στηρίζεστε στην συνέχεια στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς στους δημοσιογράφους.

«Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε εαυτούς ως δημοκρατίες και να κατανοήσουμε ότι, σε έναν κόσμο που γίνεται πιο επικίνδυνος, είναι σημαντικό να εργασθούμε από κοινού, ακόμη και αν έχουμε αντιπαραθέσεις στο ένα ή στο άλλο θέμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment