PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο


Νέα μέτρα ισχύουν από αύριο Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Τις τελευταίες δυο μέρες υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων την οποία προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε. Τα στοιχεία για την Όμικρον δείχνουν μεταδοτικότητα πολύ μεγάλη. Έχει αυξηθεί συνολικά η εμβολιαστική κάλυψη φτάνοντας στο 80% στους ενήλικες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι εμβολιαστικά θωρακιζόμαστε» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό η Επιτροπή εισηγήθηκε μέτρα σε δύο στάδια και θα συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου. Έτσι από αύριο 24/12 έως τις 3/1 ισχύουν τα εξής μέτρα:

1. Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους λόγω κινητικότητας και συνωστισμού (διασκέδαση και γυμναστήρια) ακόμα και για είσοδο στο χώρο εστίασης υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας

2. Ειδικά για σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ διπλή μάσκα υποχρεωτικά ή υψηλής προστασίας (Ν95)

3. Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις τις ημέρες των γιορτών

4. Επισκέπτες στην Ελλάδα πέραν του PCR ή του rapid τεστ θα υποχρεώνονται με ισχυρή σύσταση για επανάληψη του τεστ την 4η και 8η μέρα

5. Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από διασκέδαση και πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης οι νέοι πρέπει να διασκεδάσουν τηρώντας τα μέτρα αλλά να προσέξουν τις επαφές τους με τους μεγαλύτερους και τόνισε ότι παραμένουν οι κανόνες των ισχυρών συστάσεων για τεστ.

Μετά τις 3 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα υπάρξουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην διασκέδαση (ωράριο), στην τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment