PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολ. Κεφαλογιάννη: Στόχος η μακροχρόνια ανάπτυξη


Ομιλία της υπουργού τουρισμού στην Ολομέλεια της Βουλής

Τις κατευθύνσεις που εξυπηρετεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις», παρουσίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, στόχος για το 2014 είναι η μακροχρόνια ανάπτυξη για τον ελληνικό τουρισμό, που επιτυγχάνεται μέσω έξι κεντρικών κατευθύνσεων.

Πρώτον, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η διευκόλυνση των επενδύσεων.

Δεύτερον, η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με την εισαγωγή νέων ειδών τουριστικών εκμεταλλεύσεων.

Τρίτον, η διασφάλιση της ποιότητας στις τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες.

Τέταρτο, ο εμπλουτισμός της τουριστικής προσφοράς με τον εκσυγχρονισμό και την κωδικοποίηση του θεσμικού πλαισίου ορισμένων ειδικών μορφών τουρισμού.

Πέμπτον, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας με την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία νέων και νέου τύπου θέσεων εργασίας.

Έκτον, η βελτίωση της αποδοτικότητας των επιτελικών και εκτελεστικών δομών τουριστικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την υπουργού Τουρισμού, το κράτος χαράζει και εφαρμόζει ένα συγκροτημένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού.

Το σχέδιο νόμου, συνέχισε, είναι προϊόν μεθοδικής επεξεργασίας, συστηματικής συνεργασίας με συναρμόδια υπουργεία και εξαντλητικής διαβούλευσης με κοινωνικούς και κλαδικούς φορείς ενώ διαμορφώνει ένα λειτουργικό και σύγχρονο επενδυτικό περιβάλλον, προάγει ένα νέο και ουσιαστικά αναβαθμισμένο προϊόν και διαμορφώνει μία νέα πραγματικότητα για την εγχώρια αλλά και διεθνή τουριστική επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment