PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Θα ενισχύσουμε το κλίμα συναίνεσης για τη συγκρότηση ΕΣΡ


Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το κλίμα συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Είδαμε ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης, θα το ενισχύσουμε», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη. Εν όψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων εκτίμησε ακόμη ότι η Ν.Δ. «θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει».

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα κλείσει η 2η αξιολόγηση και ότι τον Δεκέμβρη θα υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διευθέτηση του χρέους, όπως έχει καθοριστεί και από τη συμφωνία του Μαΐου. Υπογράμμισε παράλληλα ότι «η καταστροφολογία δεν βοηθά σε τίποτα παρά μόνο δημιουργεί κακή ψυχολογία στον κόσμο».

Κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν μπορεί να δεχτεί ότι ενώ έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. δεν είναι πρωθυπουργός», ενώ ερωτηθείσα για την πιθανότητα ανασχηματισμού είπε ότι «η κυβέρνηση σκέφτεται δομικές αλλαγές για να μην υπάρχει δυσκινησία σε διάφορα υπουργεία».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν προεδρικά διατάγματα, αλλά σχέδια προεδρικών διαταγμάτων με ερωτήματα προς το ΣτΕ για να προχωρήσει η κυβέρνηση στις όποιες αλλαγές. Τέλος για τον χρόνο ανακοίνωσης του ανασχηματισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν είναι της άμεσης προτεραιότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment