PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ολ. Γεροβασίλη: Προτεραιότητα να μην ισχύει ο υψηλός ΦΠΑ στην εκπαίδευση


Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να μην ισχύσει ο υψηλός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Αν και παραδέχθηκε ότι προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι έως το τέλος της εβδομάδας, το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί.

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και να διαμορφωθεί ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Η εκπρόσωπος δήλωσε παράλληλα, ότι τα προαπαιτούμενα μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από την Βουλή έως τις 15 Νοεμβρίου.

Σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το σύστημα είναι μη βιώσιμο, καθώς εάν δεν ληφθούν μέτρα, το 2018 θα καταρρεύσει. «Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσω διαλόγου με τους πολίτες» ανέφερε εν συνεχεία.

Η κ. Γεροβασίλη έκανε αναφορά και στο ζήτημα της γενικής γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πόστο, στο οποίο δεν πρέπει να υπάρχουν σημεία και σκιές. «Έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Σαββαΐδου και στην πορεία θα έχει και τον τρόπο και τον χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ότι δεν προκύπτει από πουθενά, ότι η τρόικα εγείρει αντιρρήσεις για την απομάκρυνσή της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment