PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Ουσίας η επίσκεψη Ολάντ


Για επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού και ουσίας, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την έλευση του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Η  κ. Γεροβασίλη μίλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τόνισε ότι η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία σχέση, η οποία εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. – και αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό πεδίο, καθημερινά.

Αλλά αυτή η ειδική σχέση, έσπευσε να σημειώσει, εκτός από πολιτική, είναι και πολιτισμική, καθώς η επίσκεψη του κ. Ολάντ βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του Ολάντ και του κ. Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας ότι επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα της συγκυρίας, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015.

Θα εστιάσουν επίσης, κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment