Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Οι εθνικοί στόχοι δεν εξυπηρετούνται με εκλογές

«Η κυβέρνηση, με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στους εθνικούς στόχους, που είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάπτυξη και η έξοδος από την επιτροπεία. Οι στόχοι αυτοί είναι εντολή του ελληνικού λαού και δεν εξυπηρετούνται με πρόωρες εκλογές».

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή της στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι «οι μόνοι που ζητούν σήμερα εκλογές είναι όσοι στη ΝΔ έχουν πάθει σύνδρομο στέρησης εξουσίας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι είναι σειρά της Ευρώπης να αποφασίσει αν έχει την πολιτική βούληση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση με μια βιώσιμη συμφωνία, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ότι οι ευρύτερες συναινέσεις ζητούνται «στο όνομα του ελληνικού λαού, όχι στο όνομα των δανειστών».

Οι διαφορές στη διαπραγμάτευση, τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεν είναι τεχνικού αλλά πολιτικού χαρακτήρα.

«Οι εμμονές του ΔΝΤ», αναφέρει, «δεν είναι συμβατές με τους στόχους της προώθησης μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Απεναντίας, η διφορούμενη θέση του Ταμείου λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

Τέλος, ερωτηθείς για τις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, η κ. Γεροβασίλη μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ο μεγάλος μας στόχος είναι η επαναφορά της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, ώστε να μπορέσει ο κόσμος της εργασίας -στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-να αποκτήσει προβάδισμα, όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία και μπούμε οριστικά στο στάδιο της βιώσιμης ανάπτυξης».

Related posts

Ν. Ανδρουλάκης σε Εξεταστική: Δεν θα κρυφτώ πίσω από το «φουστάνι» του απορρήτου

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν διεκδικώ μία κυβέρνηση ηττημένων, αλλά νικητών

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο

Peristeri News

Leave a Comment