PeristeriNews.gr
Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Διάψευση όσων επένδυσαν στην αποτυχία


Το κλείσιμο του φαύλου κύκλου της αβεβαιότητας και της ύφεσης καθώς και τη δημιουργία προϋποθέσεων εξόδου της χώρας στις αγορές «βλέπει» η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην απόφαση του Eurogroup. Κάνει λόγο για διάψευση όσων επένδυσαν στην αποτυχία για μικροπολιτικό όφελος.

Χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα για την Ελλάδα και προανήγγειλε ότι από τα 10,3 δισ. τα τα 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, «παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα».

Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος.

Σε ό,τι αφορά το χρέος σχολιάζει ότι για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση, με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

«Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού» προσθέτει.

Κάνει λόγο για εξασφάλιση της χρηματοδότησης της οικονομίας με πολύ ευνοϊκούς όρους για μακρύ χρονικό διάστημα «διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος».

«Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη, ενώ υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη όμως δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

«Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες. Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης. Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά» αναφέρει κλείνοντας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment