Πολιτική

Όλ. Γεροβασίλη: Αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι δεσμεύσεις και θα γίνουν πράξη

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, ερωτηθείσα αν “υπήρξε “υπερβολή” στη ρίψη δακρυγόνων στις διαδηλώσεις, απάντησε ότι «βασική επιδίωξη μας ήταν η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώσουν», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «είδατε, όμως, όλοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας ομάδας διαδηλωτών και μέσων ενημέρωσης που προετοίμαζαν από καιρό κλίμα σύγκρουσης και χάους».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι δεσμεύσεις και θα γίνουν πράξη», ανέφερε ότι η ΝΔ «είναι σε κατάσταση πανικού» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων και να μην περιορίζεται στην ευκολία να τάζει γενικώς και αορίστως» και να «πει καθαρά ποια μέτρα προτίθεται να καταργήσει εάν ποτέ γίνει κυβέρνηση».

Εκτιμά ότι «το κλίμα στην κοινωνία είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας «όσο υπήρχαν μνημόνια, η αξιωματική αντιπολίτευση τα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι για να καλλιεργεί φόβο και μιζέρια στο λαό. Οι πολίτες κρίνουν και πλέον μπορούν να συγκρίνουν. Η εποχή των Μαυρογιαλούρων, αυτών που έριξαν τη χώρα στα βράχια, έχει παρέλθει».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ με γνωστή τη θέση του κυβερνητικού εταίρου, εξέφρασε την βεβαιότητα «όπως τα τρία προηγούμενα χρόνια, επιλέγει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας».

Εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρεθεί «αργά ή γρήγορα σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ, διαφοροποιεί τη θέση της από την πάγια θέση της ΝΔ «χαϊδεύοντας συνειδητά το ακροδεξιό ακροατήριο» και χαρακτήρισε την με τέτοιο τρόπο αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων «επικίνδυνη».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε ότι αποτελεί στοίχημα τόσο το να εργαστεί «αποτελεσματικά για την ασφάλεια και την προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», όσο και το να συνεχίσει «με επιτυχία την παρακαταθήκη της εξαιρετικής δουλειάς του κ. Τόσκα».

Τέλος, βάσει της εμπειρίας της ως υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είπε ότι το Δημόσιο εξακολουθεί να έχει σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ωστόσο «οι δημοσιονομικές δυνατότητες σήμερα είναι μεγαλύτερες ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν σημαντικοί τομείς και σε αυτο το πλαίσιο θα κινηθούμε αντίστοιχα και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το φυσικό αέριο

Peristeri News

Βουλή: Κυρώθηκε η είσοδος Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Peristeri News

Εξεταστική Επιτροπή: Άρχισε η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα

Peristeri News

Leave a Comment