PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οκτώ μήνες με αναστολή στους Ι. Λαγό και Ν. Μίχο


Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον καθένα με αναστολή επιβλήθηκε στον ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο που κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Το δικαστήριο επέβαλε, αντίστοιχα, ποινές φυλάκισης, συνολικά 11 μηνών στον καθένα, σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ενώ στον πέμπτο από τους κριθέντες ενόχους, με αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή πέντε μηνών.

Το δικαστήριο νωρίτερα έκρινε ενόχους τους επτά από τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση και απάλλαξε, λόγω παύσης της δίωξης, τους υπόλοιπους δύο. Απαλλακτική ήταν η απόφασή του για όλους τους κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν.

Ως προς την αναγνώριση των ελαφρυντικών, το δικαστήριο δέχθηκε μόνον για έναν κατηγορούμενο ελαφρυντική περίσταση, αρνούμενο και πάλι την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο ποινικό κώδικα. Κατά την εισαγγελέα η νέα διάταξη «απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος τον νόμο. Ακόμα κι αν είχαμε καταδίκη για ελαφρύ πλημμέλημα, θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment