PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΟΗΕ: Πάνω από 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Συρία τον Φεβρουάριο


Για να γλιτώσουν από τις μάχες και αναζήτησαν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, αριθμός-ρεκόρ, εγκατέλειψαν τη Συρία τον Φεβρουάριο για να γλιτώσουν από τις μάχες και αναζήτησαν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Συνολικά, «περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 150.000 σε μόνο ένα μήνα», δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για πολιτικά θέματα, Τζέφρι Φέλτμαν.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται στη Συρία», υπογράμμισε ο Φέλτμαν, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στη χώρα και δύο εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει περισσότερους από 70.000 νεκρούς μέσα σε δύο χρόνια.

«Δυστυχώς, οι εμπόλεμοι παραμένουν επικεντρωμένοι σε μια στρατιωτική λογική που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε περισσότερο θάνατο και καταστροφές», τόνισε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι και οι δύο πλευρές «διέπραξαν ωμότητες που συνιστούν εγκλήματα πολέμου, αν και το εύρος των θηριωδιών που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση υπερβαίνει κατά πολύ εκείνες για της οποίες θεωρείται υπεύθυνη η αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment