PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στο Δ.Σ. της 18/2/16


Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση Πέμπτης 18/2/16) τα εξής θέματα:

1) Σχετικά με τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού (θέμα 1 Ημερήσιας Διάταξης).

Η πρόσληψη 10 μόνο εργαζόμενων, που επιτρέπει η κυβέρνηση, αποτελεί κοροϊδία αφού είναι γνωστό ότι έχει να προσληφθεί μόνιμος εργαζόμενος στο Δήμο από το 2007. Η ΕΕ του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μέσω του αντιδραστικού «Καλλικράτη» επέβαλαν απαγόρευση προσλήψεων, στις θέσεις των αποχωρούντων εργαζόμενων, δημιουργώντας τεράστια κενά στο Δήμο. Η ίδια πολιτική συνεχίζεται και σήμερα, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού στο Δήμο που έχει «στεγνώσει» από προσωπικό επιτρέπει προσλήψεις που αποτελούν απλά σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων.

Από το 2011 έχουν συνταξιοδοτηθεί 250 εργαζόμενοι του Δήμου. Στη θέση τους δεν έγινε καμιά πρόσληψη μόνιμου εργαζόμενου παρά μόνον 50 συμβασιούχων. Οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε εκχωρήσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες κυρίως στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ, που την εφαρμόζουν κυβερνήσεις και κόμματα του ευρωμονόδρομου, η σταδιακή απαξίωση του Δήμου, αφού δεν θα μπορεί, με τη μείωση του προσωπικού και της χρηματοδότησης, να λειτουργεί κρίσιμους τομείς (καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες, έργα υποδομής κλπ) προκειμένου να εκχωρηθούν σε επιχειρηματικούς ομίλους, που θα επενδύσουν για την κερδοφορία των κεφαλαίων τους σε βάρος των βασικών αναγκών του περιστεριώτικου λαού.

Είναι αναγκαίο, για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για όλες τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

2) Σχετικά με την τροπολογία για χρηματοδότηση των δομών υγείας από τους ΟΤΑ.

Πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μεταφέρει το κόστος στις πλάτες του λαού. Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία αφού το κράτος μείωσε τη χρηματοδότησή τους κατά 62% από το 2009.

Παραπανίσια κόστη θα φορτωθούν στο λαό. Με ανταποδοτική λειτουργία υπηρεσιών υγείας, με επιπλέον δημοτική φορολογία, με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, με παραπέρα χειροτέρευση του επιπέδου υπηρεσιών υγείας στο λαό.

Η μεγαλύτερη διάσπαση του ενιαίου χαραχτήρα των υπηρεσιών υγείας ενισχύει την ταξική κατηγοριοποίηση των δομών υγείας και καταβαραθρώνει το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στο λαό. Με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του δημοτικού προϋπολογισμού και ο περιστεριώτικος λαός θα «απολαμβάνει» υπηρεσίες υγείας ανάλογες με το μέγεθος των χαρατσιών που θα επιβάλλει ο Δήμος Περιστερίου.

Για τους λόγους αυτούς η τροπολογία της κυβέρνησης είναι άθλια, απαιτούμε να αποσυρθεί και η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα (χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού κλπ) που θα διασφαλίζουν το επίπεδο των δημόσιων δομών υγείας και την πρόσβαση του λαού δωρεάν σ’ αυτό.

Είναι δεδομένες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και των «πρόθυμων» περιφερειακών και δημοτικών αρχών στις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις αφού διαχρονικά αναλαμβάνουν την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών είτε «ξεφορτώνοντας» το κράτος από κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, υγεία, πρόνοια κλπ) είτε βάζοντας πλάτη στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment