PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 1/6


Με επτά νέες ταινίες ξεκινά ο Ιούνιος, ανέλιξη χωρίς φραγμούς, υπέρβαση πέρα από κάθε πρόγνωση, δημιουργική απομόνωση, ανεξήγητες εξαφανίσεις, οικογενειακά σχέδια κλοπής, κινηματογραφικά παρασκήνια και γνώριμοι ναυαγοσώστες χρωματίζουν τον κινηματογραφικό καμβά αυτής της εβδομάδας.

«Κυρία Σλόαν»

https://www.youtube.com/watch?v=c0_uia-0ZWc

Μια λομπίστρια ερμηνεύει η Τζέσικα Τσαστέιν στο πολιτικό δράμα «Κυρία Σλόαν» του Τζον Μάντεν. Όσοι αγαπούν το House of Cards θα βρουν εδώ ενδιαφέρον, καθώς η κυρία Σλόαν αποφασίζει να εγκαταλείψει τη μεγάλη εταιρεία στην οποία εργάζεται για να υπερασπιστή τους περιορισμούς στην οπλοκατοχή. Σημαντικό το θέμα συζήτησης που θέτει η ταινία και ενδιαφέρον ο τρόπος προσέγγισης, ωστόσο η ταινία δεν παραλείπει να «αθωώσει» τους λομπίστες, βάζοντας την κεντρική ηρωίδα να λαμβάνει αποφάσεις σε ηθική βάση (η οποία πάντως ποτέ δεν εξηγείται).

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Μαρκ Στρονγκ, Γκούγκου Μπάθα – Ρο

«100 μέτρα»

Συγκινητική, ανθρώπινη, αλλά και χιουμοριστική, η ισπανική ταινία, βασίζεται στην απίστευτη πραγματική ιστορία του Ισπανού Ραμόν Αρόγιο, που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ενώ του δήλωσαν πως, σύντομα, δεν θα μπορεί να διανύσει ούτε μια απόσταση 100 μέτρων, εκείνος κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του «Σιδερένιου ανθρώπου»: 3,8 χιλιόμετρα κολύμβηση, 180 χιλιόμετρα ποδηλασία και 42 λεπτά τρέξιμο.

«Κάποιος θα πίστευε ότι το να διαγνωστείς με μια ανίατη ασθένεια, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη, αλλά όλοι μας, ακόμη κι εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, έχουμε μια χρόνια ασθένεια… λέγεται ΖΩΗ. Όλοι θα πεθάνουμε, αλλά αυτό δεν μας σταματά να προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Με αυτή την ταινία, θέλουμε να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η παραίτηση δεν είναι επιλογή, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες» επισημαίνει ο Ραμόν Αρόγιο.

Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Μπαρένα
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάντε, Αλεχάντρα Χιμένες

«Ήρεμο πάθος»

Η υπόκωφη, αλλά γεμάτη εσωτερικές εντάσεις ζωή της μεγαλύτερης Αμερικανίδας ποιήτριας, που έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της και φύλαγε το ογκωδέστατο, συναρπαστικό έργο της στα συρτάρια της. Ένας αριστοκράτης του κινηματογράφου τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο και στην ψυχή της Έμιλι Ντίκινσον και ακολουθεί τις στιγμές που η «Λευκή Λαίδη» φανέρωσε το ανυπότακτο πνεύμα της, από τα νεανικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της, μέσα από λάθος έρωτες και μικρές ή μεγάλες απώλειες. Επίσημη συμμετόχη στα Φεστιβαλ Βερολίνου, Λονδίνου, Τορόντο και Σαν Σεμπαστίαν.

Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις
Πρωταγωνιστούν: Σύνθια Νίξον, Τζένιφερ Ιλ

«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ»

Υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2016 και με εννέα υποψηφιότητες στα βραβεία Σεζάρ, η γαλλική μαύρη κωμωδία μυστηρίου, μας μεταφέρει στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάγχης του 1910, όπου οι διακοπές μιας μεγαλοαστικής οικογένειας ταράζονται, όταν τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζονται με αινιγματικό τρόπο. Δύο επιθεωρητές αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και, σύντομα, ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εξαφανίσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής, όπου κατοικεί μια οικογένεια ψαράδων.

Σκηνοθεσία: Μπρούνο Ντιμόν
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουκινί, Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι

«Για όνομα του Θεού»

Ένας διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης, ο οποίος βρίσκεται στα τελευταία του και αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις δύο κόρες του, που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν γνωρίζουν η μία την ύπαρξη της άλλης. Σκοπός του για αυτήν τη συνάντηση είναι να τον βοηθήσουν στην κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων.

«Όταν πάω σινεμά, θέλω να μεταφέρομαι σε έναν άλλο κόσμο. Ελπίζω πως οι θεατές θα αγκαλιάσουν αυτή την ταινία, που συνδυάζει κομψότητα, εξωτικές εικόνες, χιούμορ, τρυφερότητα και περιπέτεια» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Σκηνοθεσία: Πασκάλ Μπουρντιέ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ρενό, Ριμ Χερίσι, Καμίλ Σαμό

«Η βασίλισσα της Ισπανίας»

Η κωμωδία του βραβευμένου με Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα, αποτελεί σίκουελ της ισπανικής ταινίας «La nina de tus ojos» («The girl of your dreams), που είχε κερδίσει δώδεκα βραβεία Γκόγια το 1998. Ηρωίδα της είναι μία διάσημη ηθοποιός του σινεμά, η οποία απομακρύνεται από τη λάμψη του Χόλιγουντ, τη δεκαετία του ’50, και επιστρέφει στις ρίζες της, στην Ισπανία, για να πρωταγωνιστήσει σε μια επική χολιγουντιανή ταινία ως η Βασίλισσα Ισαβέλλα Ι της Καστίλλης.

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Τρουέμπα
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουθ, Μάντι Πατίνκιν, Αντόνιο Ρεσίνες

«Baywatch»

Η θρυλική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1990, με τους καλογυμνασμένους ναυαγοσώστες που έτρεχαν σε αργή κίνηση, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη μέσα από την κωμωδία του Σεθ Γκόρντον. Με τους Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Κέλι Ρόρμπαχ, Πριγιάνκα Τσόπρα, Πάμελα Άντερσον και Ντέιβιντ Χέισελχοφ, ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών, μεταξύ των οποίων είναι και ένας υπερφίαλος και απείθαρχος πρωταθλητής κολύμβησης. Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι επεισοδιακή, αλλά, τελικά, καλούνται να συνεργαστούν στενά, για να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση, που διακινεί ναρκωτικά και σπέρνει πτώματα, απειλώντας το μέλλον της παραλίας τους.

«Είναι ένα πολύ αστείο κομμάτι της ποπ κουλτούρας. Ο κόσμος ξέρει τα βασικά: Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Πάμελα Άντερσον και τρέξιμο σε αργή κίνηση στην παραλία. Υπήρχε τεράστιο περιθώριο να δώσουμε μια σύγχρονη φρέσκια εκδοχή» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 25/5-31/5

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment