PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 29/10


Μια ημέρα μετά την Εθνική μας Επέτειο -και αργία για τους περισσότερους- όλοι οι δρόμοι μάς οδηγούν στις σκοτεινές αίθουσες όπου έξι νέες ταινίες κάνουν την επίσημη πρώτη τους στη μεγάλη οθόνη.

Ένας κυνηγός μαγισσών αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή κατά της ανθρωπότητας, ένας τραγουδοποιός συλλαμβάνεται για ένα επαναστατικό του τραγούδι, μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει σε μια εμπόλεμη χώρα, ένα αγαπημένο ηλικιωμένο ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με το παρελθόν, ένας δημοσιογράφος μπλέκεται σε ένα δολοφονικό παιχνίδι και ένας δύτης αναζητεί έναν άγνωστο θησαυρό, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Ο τελευταίος κυνηγός μαγισσών»

Με τα εντυπωσιακά της εφέ, η περιπέτεια φαντασίας του Μπρεκ Άισνερ μάς μεταφέρει στην υπερφυσική διάσταση των μαγισσών, όπου μοχθηρά πλάσματα, που ζουν ανάμεσά μας, θέλουν να εξαπολύσουν τον Μαύρο Θάνατο στον κόσμο. Με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Μάικλ Κέιν και τους Βιν Ντίζελ, Ρόουζ Λέζλι, Ελάιτζα Γουντ, Ρένα Όουεν, Τζούλι Ένγκελμπρεχτ και Όλαφουρ Ντάρι Όλαφσον, η ιστορία διαπερνά 800 χρόνια, για να ακολουθήσει την αποστολή ενός μόνου γενναίου πολεμιστή, ο οποίος καταδιώκει τη μεγαλύτερη απειλή που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Ζώντας αποκομμένος από τους ανθρώπους, εξαιτίας της κατάρας τής αθανασίας, που του έριξε η παντοδύναμη βασίλισσα των μαγισσών, λίγο πριν την εξοντώσει, θα πρέπει να την αντιμετωπίσει ξανά, αφού αναστήθηκε και θέλει να πάρει εκδίκηση.

«Το δικαστήριο»

Έχοντας αποσπάσει 23 διεθνή βραβεία, το δικαστικό δράμα – καταπέλτης του 28άχρονου Ινδού σκηνοθέτη Τσαϊτάνια Ταμάν, που αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, είναι η επίσημη πρόταση της Ινδίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Πρόκειται για την περιπέτεια ενός ανθρώπου, που διεκδικεί με πείσμα και αισιοδοξία το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης κόντρα σε κάθε αντιξοότητα. Ήρωάς της είναι ένας ηλικιωμένος τραγουδοποιός, ο οποίος συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι, με ένα επαναστατικό του τραγούδι, προκάλεσε την αυτοκτονία ενός εργάτη, που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

«Στην αρχή, δεν ήμουν σίγουρος για την τάση μου να εστιάσω στα ινδικά δικαστήρια. Έχουν γίνει ήδη πολλά δικαστικά δράματα. Ωστόσο, όταν παρακολούθησα ένα – αδιάφορο, με μια πρώτη ματιά – δικαστήριο για μικρές υποθέσεις, στα προάστια του Μουμπάι, η έλλειψη δράματος και η ρουτίνα, με την οποία ανακοινώνονταν αποφάσεις ζωής και θανάτου, ήταν οι σπίθες που με ενέπνευσαν. Κάθε πρόσωπο έχει και την ιστορία του. Η στενογράφος που δακτυλογραφεί αδιάφορα, ο κλητήρας που κάνει μικροδουλειές για λίγα χρήματα, οι δικηγόροι που διαβάζουν μεγάλα τεχνικά αποσπάσματα από παρωχημένα νομικά βιβλία, οι αντίδικοι που περιμένουν χρόνια πριν εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Μέσα σε αυτό το θέατρο, βρίσκονται οι ελπίδες και οι φόβοι καθημερινών ανθρώπων, που προσπαθούν να καταλάβουν όσα λέγονται, καθώς κρίνεται η μοίρα τους. Αν και η ταινία εστιάζει σε πολύ συγκεκριμένες υποκουλτούρες της πόλης Μουμπάι, η προσπάθεια είναι να εξερευνήσουμε το αόρατο πέπλο, που καλύπτει μια ολόκληρη κοινότητα. Η συμπεριφορά των χαρακτήρων συνεχώς προσδιορίζεται από τις κάστες, την ταξική πολιτική, την πατριαρχία και τον φεουδαλισμό. Η πρόκληση για μένα ήταν να προσδώσω αξιοπρέπεια και ανθρωπισμό σε αυτούς τους ανθρώπους, παρά τα ελαττώματα τους» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Χωρίς διέξοδο»

Γεμάτο ένταση και αγωνία, το θρίλερ του Τζον Έρικ Ντάουντλ, με τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Όουεν Ουίλσον και τους Πιρς Μπρόσναν, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς και Κλερ Γκίαρ, αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του στη νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις, που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Οι δημιουργοί της ταινίας σημειώνουν: «Για εμάς, το βασικό θέμα είναι η σημασία της οικογένειας και η δύναμη που σου δίνει. Όταν μια οικογένεια είναι δεμένη και δουλεύει σαν ομάδα, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Στην αρχή της ιστορίας μας, ο βασικός χαρακτήρας αισθάνεται ότι έχει απογοητεύσει την οικογένειά του, ότι ίσως να είναι καλύτερα χωρίς αυτόν. Μέσα στην κρίση όμως, συνειδητοποιεί ποιος είναι ο ρόλος του. Για μας, η ταινία αυτή δεν μιλά για την επιβίωση σε ένα πραξικόπημα. Μιλά για την οικογένεια, που γίνεται γροθιά για να επιβιώσει».

«45 χρόνια»

Στο αισθηματικό του δράμα, ο Άντριου Χέιγκ εξετάζει την αινιγματική φύση της οικειότητας, το παρελθόν ως ένα επίμονο φάντασμα και το ότι η δεδομένη καθημερινότητα και οι προσωπικοί κώδικες, που έχουν μεταξύ τους δυο άνθρωποι, δεν αποτελούν εγγύηση για τη μακρόβια και αδιαπραγμάτευτα ευτυχή συμβίωσή τους. Με τους Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντόλι Γουέλς, Τομ Κόρτνεϊ και Τζέραλντιν Τζέιμς, ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να γιορτάσει την 45η επέτειο του γάμου του. Όταν, μετά από πολλές δεκαετίες, το νεκρό σώμα της πρώτης αγαπημένης τού άνδρα ανακαλύπτεται κάτω από τους λιωμένους πάγους των Σουηδικών Άλπεων, δημιουργούνται υπόγειες σεισμικές δονήσεις στη σχέση των δυο συντρόφων, θέτοντας σε αμφισβήτηση τα θεμέλια της ίδιας της συνύπαρξής τους.

«Μαριονέτες»

Στο θρίλερ του Παντελή Καλατζή – με τους Αλέξη Γεωργούλη, Γιώργο Κιμούλη, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Χρανιώτη, Άκη Σακκελαρίου, Κλέλια Ρένεση και Γεράσιμο Σκιαδαρέση -, η ζωή ενός δημοσιογράφου, που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας, ανατρέπεται από την άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του. Ο ίδιος είναι ο επόμενος στόχος. Ψάχνοντας απαντήσεις, επιστρέφει στην Αθήνα, όπου – κατά περίεργο τρόπο – πολλοί τον βοηθούν στην αναζήτησή του. Είναι, όμως, αληθινά τα στοιχεία που συλλέγει ή μια καλοστημένη παγίδα;

«Forget me not»

Στην περιπέτεια του Γιάννη Φάγκρα, με τους Γιάννη Στάνκογλου και Αλίκη Δανέζη – Knutsen, ένας Έλληνας δύτης, που ζει καιρό στη Νέα Ορλεάνη, ξεκινά ένα ταξίδι σε μια μυστηριώδη τοποθεσία, για να ανασύρει έναν θησαυρό, που δεν γνωρίζει καν τι είναι. Ταυτόχρονα, η παλιά του αγαπημένη φεύγει από την Ελλάδα, για να τον συναντήσει.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 29-4/11

Δείτε περισσότερες νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment