PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Οι ταινίες από την Πέμπτη 22/10


Με πληθώρα ταινιών για μικρούς και μεγάλους ανοίγει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

Πολύχρωμη, λοιπόν, η κινηματογραφική παλέτα της εβδομάδας, γεμάτη φαντάσματα και βρικόλακες, παραμύθι και αλληγορία, έρωτα, φιλία, ανθρώπινες αδυναμίες και διασκεδαστικές απιστίες.

 

«Πορφυρός λόφος»

Στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ο Ισπανός σκηνοθέτης Γκιγέρμο Ντελ Τόρο δημιουργεί μια γοτθικά σκοτεινή ιστορία φαντασμάτων, μια παραβολή για την ενηλικίωση και το ταξίδι προς την ανεξαρτησία, με πρωταγωνιστές την – υποψήφια για Όσκαρ – Τζέσικα Τσαστέιν και τους Μία Γουασικόφσκα, Τομ Χίντλστον και Τσάρλι Χάνα. Πρόκειται για ένα μεταφυσικό θρίλερ τρόμου, που εκτυλίσσεται στην Αγγλία του 19ου αιώνα, όπου μια νεαρή συγγραφέας παραδίδεται στην έλξη της για έναν μυστηριώδη χαρισματικό άγνωστο, που την παρασέρνει σε αιματοβαμμένα μονοπάτια πάθους. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της, βρίσκει «καταφύγιο» στον πύργο του, ο οποίος ζει, αναπνέει και ματώνει, έχοντας καλά θαμμένα μυστικά που ζητάνε εκδίκηση.

«Παν»

Αντλώντας έμπνευση από το κλασικό παραμύθι του Τζ. Μ. Μπάρι, το οποίο έκανε αγαπητό σε όλο τον κόσμο τον Πίτερ Παν, ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ, μέσα από μια επική περιπέτεια φαντασίας, δίνει τη δική του διάσταση σε αυτόν τον χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε το 1902. Με τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Χιου Τζάκμαν και Ρούνι Μάρα και τους Λιβάι Μίλερ, Γκάρετ Χέντλαντ, Αντίλ Ακτάρ, Νόνσο Ανοζί, Αμάντα Σέιφριντ και Λιούις ΜακΝτούγκαλ, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού αγοριού, που παρασύρεται στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί, θα γνωρίσει τη σημασία της διασκέδασης, αλλά και του κινδύνου, και, τελικά, θα ανακαλύψει το πεπρωμένο του: να γίνει ο ήρωας, που θα μείνει για πάντα γνωστός ως Πίτερ Παν.

«Love» (αυστηρώς ακατάλληλο)

Ο σκηνοθέτης του σοκαριστικού «Μη αναστρέψιμος», Γκασπάρ Νοέ, επιστρέφει με μία τολμηρή ερωτική ταινία, στην οποία, ένας νεαρός σκηνοθέτης, κατά τη διάρκεια μιας ατέλειωτης βροχερής μέρας, αναπολεί την πιο όμορφη ερωτική σχέση της ζωής του, ένα φλεγόμενο πάθος, γεμάτο υποσχέσεις, παιχνίδια, υπερβολές και λάθη.

Επιλέγοντας για πρωταγωνιστές τους Καρλ Γκλίσμαν, Αόμι Μουγιόκ και Κλάρα Κριστίν, ο σκηνοθέτης εξηγεί για το δημιούργημά του: «Για χρόνια, ονειρευόμουν να κάνω μια ταινία, στην οποία θα αναπαράγεται πλήρως το πάθος ενός νεαρού ερωτευμένου ζευγαριού, με όλες τις φυσικές και συναισθηματικές υπερβολές του. Ένα είδος amour fou (τρελού έρωτα), η πεμπτουσία αυτού, που οι φίλοι μου και εγώ έχουμε ζήσει. Ένα σύγχρονο μελόδραμα που ενσωματώνει πολλαπλές ερωτικές σκηνές, υπερβαίνοντας το γελοίο τμήμα που υπαγορεύει πως μία κανονική ταινία δεν μπορεί να περιέχει απροκάλυπτα ερωτικές σκηνές, έστω και αν στον κάθε νέο αρέσει να κάνει έρωτα. Θέλω να κινηματογραφήσω εκείνο, το οποίο ο κινηματογράφος έχει σπάνια επιτρέψει στον εαυτό του, είτε για εμπορικούς, είτε για νομικούς λόγους: να κινηματογραφήσει την οργανική διάσταση της ύπαρξης στην αγάπη, παρά το γεγονός ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η ουσία της έλξης που υπάρχει ανάμεσα στα ζευγάρια».

«Ξενοδοχείο για τέρατα 2»

Η αγαπημένη δρακουλοπαρέα επιστρέφει ακόμα πιο διασκεδαστική, στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Γκέντι Ταρτακόφσκι, με τις φωνές των Άνταμ Σάντλερ, Σελένα Γκόμεζ, Άντι Σάμπεργκ, Στιβ Μπουσέμπι, Κέβιν Τζέιμς και Μελ Μπρουκς. Η νέα της ιστορία διαδραματίζεται 7 χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Τώρα πια, ο Κόμης Δράκουλας είναι 539 ετών, και όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο ξενοδοχείο του, αφού οι πόρτες είναι πλέον ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς. Όμως, ανησυχεί για το αξιολάτρευτο εγγονάκι του, επειδή δεν παρουσιάζει σημάδια βαμπιροσύνης. Όλα θα κριθούν στο πάρτι για τα πέμπτα του γενέθλια, όπου εμφανίζεται από το πουθενά ο ξεχασμένος προπάππους και συντηρητικός δράκουλας Βλαντ.

«O αστακός»

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Γιώργου Λάνθιμου, με το διεθνές καστ που αποτελείται από τον Κόλιν Φάρελ, τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Ρέιτσελ Βάις και τους Ολίβια Κόλμαν, Άσλεϊ Γιένσεν, Αριάν Λαμπέντ, Τζον Σ. Ράιλι, Λέα Σεντού, Aγγελική Παπούλια, Μάικλ Σμάιλι και Μπεν Γουίσοου, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Η αλληγορική αυτή ρομαντική ιστορία μάς μεταφέρει στο κοντινό μέλλον, σε μια πόλη, όπου, σύμφωνα με τους κανόνες της, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας, που δραπετεύει από το ξενοδοχείο, βρίσκεται στο δάσος, όπου ζουν οι μοναχικοί, και ερωτεύεται, παρόλο που κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους κανόνες.

Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης: «Η ιδέα της ταινίας ήρθε από μία συζήτηση για το πώς οι άνθρωποι έχουν πάντα την ανάγκη να είναι μέσα σε μία σχέση. Πώς αντιμετωπίζουν οι άλλοι αυτούς, που δεν τα καταφέρνουν. Πώς θεωρείται αποτυχία, αν δεν μπορείς να είσαι με κάποιον. Μέχρι που φτάνει κάποιος, για να είναι σε μία σχέση. Ο φόβος. Και όλα αυτά που συνοδεύουν την προσπάθεια να βρούμε ταίρι».

«Επιστροφή στην Ιθάκη»

Το δράμα του Λοράν Καντέτ είναι μια ταινία, που μιλάει για τη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις στο ξεχωριστό περιβάλλον της κουβανικής πρωτεύουσας. Με τους Χόρχε Περουγκόρια, Ιζαμπέλ Σάντος, Νέστορ Χιμένεζ και Φερνάντο Χετσαβάρια, πέντε φίλοι από τα παλιά βρίσκονται σε μία ταράτσα της ηλιόλουστης Αβάνας. Συζητούν, χορεύουν, πίνουν, καπνίζουν, παρηγορούν ο ένας τον άλλον, θυμώνουν, τραγουδούν και μοιράζονται όνειρα, μνήμες, συναισθήματα και ιστορίες της ισχυρής τους φιλίας.

«Η ταινία είναι μια ιστορία μερικών ανθρώπων και, μέσω της ζωής τους, η ιστορία της γενιάς μου» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Σίγουρα, δεν είναι το μόνο δυνατό πορτρέτο, αλλά είναι αναμφίβολα η αντανάκλαση των πολλών αβεβαιοτήτων, ελπίδων, επιτευγμάτων και απογοητεύσεων ορισμένων Κουβανών, οι οποίοι ρίχτηκαν βάναυσα από τους ανέμους της ιστορίας στην ανοιχτή θάλασσα, όπου πολλοί δεν καταφέρνουν να βρουν ένα ασφαλές λιμάνι».

«Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά»

Στην κωμωδία του Τζον Ουέλς, με τους – υποψήφιους για Όσκαρ – Μπράντλεϊ Κούπερ και Ούμα Θέρμαν, τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Έμμα Τόμσον, και τους Σιένα Μίλερ, Λίλι Τζέιμς, Ομάρ Σι, Τζέιμι Ντόρναν, Αλίσια Βικάντερ και Ντάνιελ Μπρουλ, ένας σεφ, που έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Μισελέν, αλλά είναι και γνωστός για τις κακές του συνήθειες, προσπαθεί να βρει τους καλύτερους συνεργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δική του κουζίνα και το τρίτο αστέρι, που του ξεφεύγει εδώ και χρόνια.

«Ακούσια»

Πέντε παράλληλες και ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες, με κοινό θέμα την ομαδική ανθρώπινη συμπεριφορά και, ειδικότερα, την αδυναμία των ανθρώπων να υπερασπιστούν άλλους ανθρώπους, αλλά και τα πιστεύω τους, συνθέτουν το πολυβραβευμένο δράμα του 2008, σε σκηνοθεσία του Ρούμπεν Έστλουντ, με τους Μαρία Λούντκβιστ, Λέιφ Έντλουντ και Όλε Λίζας.

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»

Ο Στράτος Μαρκίδης επιχειρεί ένα ριμέικ της κωμωδίας του Νίκου Τσιφόρου (1961). Με τους Χρύσα Ρώπα, Κώστα Ευρυπιώτη και Γιάννη Τσιμιτσέλη, ένας ώριμος οικογενειάρχης, ο οποίος φλερτάρει αδιάκοπα και αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του, οργανώνει ένα πονηρό σχέδιο, για να συνευρεθεί με την όμορφη γειτόνισσά του. Όμως, η απρόσμενη εμφάνιση της γυναίκας και της κόρης του, τα ανατρέπει όλα.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 22-28/10

Δείτε περισσότερες νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment