PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 1/9


Με πέντε νέες ταινίες έρχεται ο Σεπτέμβριος. Ένας γνώριμος ειδικός πράκτορας, ένας διευθυντής φυλακών που ερωτεύεται παράφορα μία κρατούμενη, ένας ηλικιωμένος μουσουλμάνος που φιλοδοξεί να φτάσει στη Μέκκα, ένας νέος που επαναστατεί μουσικά και μια αγαπημένη παρέα ψαριών πρωταγωνιστούν στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«Τζέισον Μπορν»

Εμπνευσμένος από τα best sellers του Ρόμπερτ Λάντλαμ, ο ειδικός πράκτορας Tζέισον Μπορν επιστρέφει για τέταρτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στο θρίλερ καταιγιστικής δράσης και καταδιώξεων του – υποψήφιου για Όσκαρ – Πολ Γκρίνγκρας. Με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Ματ Ντέιμον, Αλίσια Βικάντερ και Τόμι Λι Τζόουνς και τους Τζούλια Στάιλς, Βενσάν Κασέλ και Ριζ Αχμέντ, εννέα χρόνια μετά την ανάκτηση της μνήμης του και την εξαφάνισή του, ο δημοφιλής ήρωας καλείται να επιστρέψει στο προσκήνιο, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο ασταθής από ποτέ, για να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια για το παρελθόν του.

Η ενεργοποίηση ενός νέου προγράμματος, που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ελέγχει όλα τα δίκτυα επικοινωνίας, την παγκόσμια τρομοκρατία και όλα τα μέσα της νέας τεχνολογίας, προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνησης, τον αναγκάζει να βγει στην επιφάνεια και να προσπαθήσει να βρει ποιος σκότωσε τον πατέρα του και τον έκανε να καταταγεί εθελοντικά στο πειραματικό αυτό πρόγραμμα των Μυστικών Υπηρεσιών.

«Παράφορα»

Το αισθηματικό δράμα του Πιέρ Γκοντό – με τους Αντέλ Εξαρχόπουλος, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Στεφανί Κλο και Αλιενόρ Πουασόν – βασίζεται σε αληθινή ιστορία και στο μυθιστόρημα «Défense d’ aimer» του πραγματικού διευθυντή γυναικείων φυλακών, Φλοράν Γκονσάλβς. Στην ταινία, ένας διευθυντής σε γυναικείες φυλακές, αν και είναι υποδειγματικός στη δουλειά του, βυθίζεται σε μια παράφορη και απαγορευμένη δίνη πάθους, όταν συναντά μια νεοφερμένη κρατούμενη. Καθώς δεν μπορεί να αντισταθεί στην άγρια ομορφιά της, όσο προσπαθεί να τη βοηθήσει, συνειδητοποιεί ότι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία.

«Πρόκειται για μια ιστορία, που λαμβάνει χώρα σε φυλακή, αλλά δεν είναι μια ταινία για τις φυλακές. Ωστόσο, για να δώσουμε και στην ερωτική σχέση περισσότερη φόρα, έπρεπε να κάνουμε αισθητή την καταπίεση, την έλλειψη ελευθερίας, τη βία. Έπρεπε να δώσουμε, όμως, και μια ελπίδα, ένα όνειρο για αυτούς τους δύο, πίσω από το ψυχρό τσιμέντο. Το όνειρο και των δύο είναι η απόδραση, αλλά σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό για τον καθένα» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Ο δρόμος για το Λα Παζ»

Το δράμα του Αργεντινού σκηνοθέτη Φραντσίσκο Βαρόνε – με τους Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Ερνέστο Σουάρεζ και Ελίζα Καρικάτζο – ξετυλίγει μια τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία, μέσα από το ταξίδι ενός ηλικιωμένου μουσουλμάνου, που ζητεί από έναν «ερασιτέχνη ταξιτζή» να τον οδηγήσει από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Λα Πας, απ’ όπου φιλοδοξεί να ταξιδέψει έως τη Μέκκα.

«Sing street»

Στο μιούζικαλ του Τζον Κάρνεϊ, ένα αγόρι που μεγαλώνει στο Δουβλίνο, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, δραπετεύει από τη δύσκολη οικογενειακή ζωή του, δημιουργώντας ένα συγκρότημα και μετακομίζοντας στο Λονδίνο. Πρωταγωνιστούν οι Άινταν Γκίλεν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι, Τζακ Ρέινορ, Λούσι Μπόιντον και Κέλι Θόρντον.

«Ψάχνοντας την Ντόρι»

Έχουν περάσει 13 χρόνια από την πρώτη τους βουτιά στον πολύχρωμο και φαντασμαγορικό βυθό της Pixar, όμως οι χαρακτήρες του – βραβευμένου με Όσκαρ – «Ψάχνοντας τον Νέμο» έχουν μείνει αξέχαστοι. Τώρα, επιστρέφουν με μια νέα οικογενειακή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία των Άντριου Στάντον και Άνγκους Μακλέιν, με τις φωνές των Έλεν Ντε Τζενέρις, Άλμπερτ Μπρουκς, Νταϊάν Κίτον, Ντομινίκ Γουέστ, Ίντρις Έλμπα και Τάι Μπάρελ, για να συνεχίσουν τα θαλάσσια κατορθώματά τους.

Αυτή τη φορά, πρωταγωνίστρια είναι ένα ξεχασιάρικο ψάρι, η Ντόρι, η οποία, εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα, θυμάται ότι, κάπου στον ωκεανό, έχει μια οικογένεια, που την αγαπά και την περιμένει. Έτσι, ξεκινά μια απίθανη περιπέτεια, για να τη βρει. Η επιστροφή στις ρίζες της θα είναι ένα μάθημα ζωής για όλους τους συνοδοιπόρους της.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 1/9-7/9

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment