PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι σημερινές απεργίες Τρίτη 18 Οκτωβρίου



Μπαραζ κινητοποιήσεων και σήμερα.

– Ακινητοποιημένοι έως και την Πέμπτη οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

– Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα λήξει στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης.

– Τρίωρος συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας, από τις 7 έως τις 10 το πρωί, από τους εκπαιδευτικούς, μετά από σχετική απόφαση των δ.σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ Οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις τρεις πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου του πρωινού κύκλου, προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του κλάδου τους.

– Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των εφοριακών, αντιδρώντας στις περικοπές των αποδοχών τους με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

– Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων Ελλάδας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008.

– Συνέχεια της επταήμερης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, έως και τις 19 Οκτωβρίου, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

– Συνέχεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, των γιατρών του ΙΚΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

– Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

– Συνέχεια της δεκαήμερης απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία.

– Τρίωρες καταλήψεις από τις 07:00 έως τις 10:00 όλων των δικαστικών μεγάρων της χώρας από τους δικαστικούς υπάλληλους. Τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.

– Έναρξη της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στις τράπεζες.

– Συνέχεια έως σήμερα στις 6.00 το πρωί, της απεργίας των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

– 24ωρη απεργία των εργαζομένων και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επέκταση της νυχτερινής γραμμής 790 στο Περιστέρι

Peristeri News

Το 13ο ΓΕΛ Περιστερίου συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus στην Ιταλία

Peristeri News

Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

Peristeri News

Leave a Comment