PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι πρώτες μεταμνημονιακές εκλογές στην Ιρλανδία


Βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην Ιρλανδία στις 26 Φεβρουαρίου.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Έντα Κέννυ (Fine Gael) προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο εμφανίζεται να είναι μακριά από την πλειοψηφία, ακόμη και με τη στήριξη των Εργατικών, του τωρινού του εταίρου στην κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που το ποσοστό του Fine Gael δεν είναι την ημέρα των εκλογών μεγαλύτερο από αυτό των δημοσκοπήσεων, δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ανεξάρτητοι βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ή ακόμα και να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο twitter ο Κέννυ υπενθυμίζει ότι πριν από πέντε χρόνια η ιρλανδική οικονομία ήταν κοντά στην κατάρρευση. «Τώρα τα δημόσια οικονομικά μας έχουν μπει και πάλι σε σωστή τροχιά, η οικονομία μας αναπτύσσεται ξανά και δεν υπάρχει πλέον πρόγραμμα διάσωσης. Αυτές οι εκλογές θα δείξουν ποιος θα συντηρήσει αυτήν την ανάκαμψη», συμπληρώνει.

Πάντως παρά την ανάκαμψη πολλοί είναι οι Ιρλανδοί που βιώνουν ακόμη τις επιπτώσεις της κρίσης και του επταετούς προγράμματος λιτότητας , κάτι που η αντιπολίτευση έσπευσε να τονίσει μετά την προκήρυξη των εκλογών.

«Καλείσαι να επιλέξεις αν θες μία κοινωνία δίκαιη και ισότιμη ή περισσότερο από τα ίδια. Το διακύβευμα δεν είναι η οικονομική ανάκαμψη, αλλά η κοινωνική ανάκαμψη», σημείωσε ο πρόεδρος του αριστερού Sinn Fein Τζέρρυ Άνταμς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment