PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι πρώτες εξαγγελίες Μητσοτάκη στη νέα Βουλή


Τις κατευθύνσεις διακυβέρνησης της νέας τετραετίας περιέγραψε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οφείλουμε να είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων, είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του, δηλώνοντας συγκινημένος που τον εμπιστεύθηκε ο λαός για άλλη μία τετραετία.

Έκλεισε ένας κύκλος τοξικότητας, είπε ακόμη, επικαλούμενος το αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου, και τονίζοντας ότι οι πολίτες ζήτησαν από την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις.

Στην ομιλία του πρωθυπουργού ξεχώρισαν οι οικονομικές εξαγγελίες, με κυριότερη την παράταση του Market Pass για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την καθιέρωση του Youth Pass 150 ευρώ από τον Σεπτέμβριο, καθώς και την εφαρμογή νέου μισθολογίου, με αυξήσεις στο Δημόσιο, από την Πρωτοχρονιά του 2024.

Μεγάλος στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είναι φυσικά η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το τέλος του έτους, η συνταγματική αναθεώρηση -και δη, αυτή του άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα-, η αναμόρφωση του ΕΣΥ, αλλά και η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment