PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι προτεραιότητες του Παπαδήμου για την επομένη των εκλογών


Μακρύς είναι ο κατάλογος των προτεραιοτήτων του Λουκά Παπαδήμου για την επομένη των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όπως προκύπτει από το επτασέλιδο σημείωμα του σημερινού πρωθυπουργού.

Μακρύς είναι ο κατάλογος των προτεραιοτήτων του Λουκά Παπαδήμου για την επομένη των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όπως προκύπτει από το επτασέλιδο σημείωμα του σημερινού πρωθυπουργού.

Η ατζέντα του Μαξίμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση των αντικειμενικών αξιών και των τιμολογίων της ΔΕΗ κ.λπ..

Ήδη ο κάθε υπουργός έχει ενημερωθεί για τα σχέδια και τις προσταγές της τρόικα, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τις εκλογές στην Ελλάδα, προκειμένου, όταν κληθούν να παραδώσουν το χαρτοφυλάκιό τους στον επόμενο, να τον ενημερώσουν για τις άμεσες προτεραιότητες.

Αποκρατικοποιήσεις… εξπρές

Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις «φιλέτων» του ελληνικού Δημοσίου, καθώς ήδη η τρόικα έχει βγάλει «κίτρινη κάρτα» σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται μέχρι σήμερα.

Άμεσα θα πρέπει να πωληθούν δημόσιες επιχειρήσεις, όπως είναι οι ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΧΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC, και κατά το δεύτερο μισό του έτους να εκδοθούν προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας.

Στα υπ’ όψιν βρίσκεται παράλληλα και η Εγνατία Οδός.

Οι απαιτήσεις της τρόικα

Το κλιμάκιο της τρόικα πρόκειται να επανακάμψει στη χώρα μας μεταξύ 16 – 21 Μαΐου, για να συντονίσει και να ελέγξει το νέο επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών για μία σειρά από θέματα, όπως ο απολογισμός του Μνημονίου 2 και η οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, ύψους 11,6 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2013-2014.

Επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα όπως η περικοπή διπλών συντάξεων και των επιδομάτων ανεργίας, η κατάργηση προνοιακών παροχών, η μείωση συντάξεων του ΙΚΑ, περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας, 50.000 απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η άρση της μονιμότητας.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων ξεχωρίζουν τα θέματα:

Αγορά εργασίας – μη μισθολογικό κόστος, αδήλωτη εργασία και εισφοροδιαφυγή: για
όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την κάρτα εργασίας, καθίσταται υποχρεωτική η ταυτόχρονη πληρωμή μισθών, παρακρατηθέντων φόρων επί της μισθοδοσίας και κοινωνικών εισφορών με ηλεκτρονικά μέσα. (2ο τρίμηνο του 2012).

Σύστημα υγείας – συνταγογράφηση: Υπουργείο Υγείας και ΦΚΑ υλοποιούν ένα αποτελεσματικό σύστημα παρακολούθησης της συνταγογραφικής δραστηριότητας. Καθιερώνεται μία διαδικασία για την τακτική αξιολόγηση των στοιχείων που λαμβάνονται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (2ο τρίμηνο 2012).

Σύστημα υγείας – συνταγογράφηση: Η κυβέρνηση παρέχει μηνιαίως ενημέρωση και προειδοποιήσεις σε κάθε ιατρό σχετικά με τη συνταγογραφική του δραστηριότητα, όταν παρατηρείται συνταγογράφηση άνω του μέσου όρου των συγκρίσιμων ιατρών, καθώς και όταν παραβαίνει τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη συνταγογράφηση.

Σύστημα υγείας – συνταγογράφηση: Επίσης δημοσιεύεται ετήσια έκθεση που καλύπτει: 1) τις ποσότητες και αξίες των συνταγών του κάθε ιατρού, τόσο σε σύγκριση με τους ομοταγείς του, όσο και με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη συνταγογράφηση, 2) τη συνταγογράφηση του κάθε ιατρού για γενόσημα φάρμακα, έναντι των πρωτοτύπων και εντός πατέντας φαρμάκων, και 3) τη συνταγογράφηση των αντιβιοτικών (2ο τρίμηνο 2012).

Μεταφορές – αεροπορία: Η κυβέρνηση υποβάλλει έγγραφο πολιτικής, το οποίο θα προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συγχωνευθούν σε ομάδες οι περιφερειακοί αερολιμένες, διασφαλίζοντας ότι θα καταστούν οικονομικά βιώσιμοι, σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων (2ο τρίμηνο 2012).

Μεταφορές – σιδηρόδρομοι: Η ελληνική ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων θεσπίζει τις διαδικασίες έκδοσης αδειών και αποφάσεων που επηρεάζουν την άνευ διακρίσεων πρόσβαση σιδηροδρομικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. στις ελληνικές σιδηροδρομικές υποδομές και προσδιορίζει τα στοιχεία αναφοράς για την αποτελεσματικότητα κόστους του υπεύθυνου υποδομών. Όλοι οι χειριστές λαμβάνουν άδειες και πιστοποιητικά ασφαλείας (2ο τρίμηνο 2012).

Ενέργεια – ηλεκτρική: Πιστοποίηση του διαχωρισμένου Διαχειριστή Συστήματος Διανομής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (2ο τρίμηνο 2012).

Ενέργεια – ηλεκτρική: Η κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφα
λίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη (2ο τρίμηνο 2012).

Εκπαιδευτικό σύστημα: Η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος και υποβάλλει εξαμηνιαίες εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής της (2ο τρίμηνο του 2012).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment