PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι προτεραιότητες Μιχελάκη για την τοπική αυτοδιοίκηση


Ο υπουργός Εσωτερικώνπροκειμένου να πετύχει τον εκσυγχρονισμό του υπουργείου και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προωθεί άμεσα την εφαρμογή και την παρακολούθηση αναγκαίων πρωτοβουλιών.

«Για να πραγματοποιηθούν, συντονισμένα, όλες οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτείται ο διοικητικός, οργανωτικός και λειτουργικός εκσυγχρονισμός του υπουργείου Εσωτερικών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους και να λειτουργήσουν ως επιτελικά όργανα στο όλο εγχείρημα». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος προκειμένου να πετύχει τον εκσυγχρονισμό του υπουργείου και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προωθεί άμεσα την εφαρμογή και την παρακολούθηση αναγκαίων πρωτοβουλιών.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε σήμερα τεχνικά δελτία έργων και δράσεων, με προϋπολογισμό ύψους 2.590.000 ευρώ, ενώ ανάλογα τεχνικά δελτία έργων και δράσεων, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και την αποδοτική λειτουργία των δήμων είχε υπογράψει ο κ. Μιχελάκης, στις 23 Αυγούστου.

Οι λειτουργικές περιοχές του υπουργείου Εσωτερικών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που αποτελούν αντικείμενο των υποέργων της Πράξης, περιλαμβάνουν :

– Λειτουργίες του ΥΠΕΣ, που αφορούν στην υποστήριξη των αποκεντρωμένων διοικήσεων.

– Εσωτερικές λειτουργίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (διοίκηση, οικονομική διαχείριση, αλλοδαποί και μετανάστευση, εθνικά κληροδοτήματα, πληροφορική και επικοινωνίες, αστική κατάσταση και κοινωνικές υποθέσεις).

– Συντονισμός, Προετοιμασία και Διενέργεια Εκλογών.

– Σχεδιασμός και Προετοιμασία Αντιμετώπισης Κρίσεων και εφαρμογής της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης.

– Χωροταξική και Περιβαλλοντική Πολιτική.

– Διαχείριση των Δασών και των Αγροτικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment