PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Περιστερίου προτείνουν δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού


Όχι άλλες αυτοκτονίες – Ο Δήμος Περιστερίου να αναλάβει δράση τώρα!

Όχι άλλες αυτοκτονίες – Ο Δήμος Περιστερίου να αναλάβει δράση τώρα!

Τον τελευταίο καιρό ακούμε ολοένα και πιο συχνά ειδήσεις αυτοκτονιών πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές συνθήκες ζωής.

Για λόγους οικονομικούς, οικογενειακούς ή και για λόγους υγείας, συνάνθρωποι μας επιλέγουν δυστυχώς την «λύση» του να θέσουν τέλος στη ζωή τους, δίχως φυσικά να βρίσκουν βοήθεια απ’ την πολιτεία.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι Οικολόγοι Πράσινοι Περιστερίου, προτείνουν την άμεση δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού στο Περιστέρι.

Ο Σταθμός αυτός, σταθμός βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης όσων νιώθουν καταβεβλημένοι απ’ τις καθημερινές δυσκολίες, μπορεί να βοηθήσει ή και να αποτρέψει με αποτελεσματικότητα τα άτομα που σκέφτονται την αυτοκτονία.

Για περιπτώσεις ψυχολογικών κρίσεων μάλιστα, μπορούν να καθιερωθούν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές (οι γνωστές στο εξωτερικό ως SOS ή Crisis Lines) που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση και που θα παρέχουν στον πιθανό αυτόχειρα την αναγκαία βοήθεια ώστε ν’ αντιμετωπίσει τις συναισθηματικές του κρίσεις με ανθρωπιά αλλά και με επιστημονική αρτιότητα.

Επιπλέον, το Συμβουλευτικό αυτό Κέντρο, μπορεί να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε συγγενείς ή φίλους που επιθυμούν να βοηθήσουν τ’ αγαπημένα τους πρόσωπα. Καλούμε τον δήμαρχο Περιστερίου, Α. Παχατουρίδη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό, δηλώνοντας μάλιστα, ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι Περιστερίου είναι διαθέσιμοι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στο αναγκαίο αυτό εγχείρημα.

Σ.Σ. ο Δήμος Περιστερίου ήδη διαθέτει τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑΔΗΠ) με υπηρεσία ψυχολογικής στήριξης. Δυστυχώς το ωράριο (07.30 – 15.00) είναι περιορισμένο για επαρκή λειτουργία. Έτσι προτείνουμε η διεύρυνση του ωραρίου με επιπλέον ενσωμάτωση ειδικευμένου προσωπικού, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε την δυναμική του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, παράγοντες αναγκαίοι για να μετασχηματίσουμε την οργή μας σε δημιουργικές προτάσεις διαχείρησης των επιπτώσεων της κρίσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment