PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 30/8


Το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας είναι ενδιαφέρον και παρουσιάζει οκτώ νέες ταινίες. Μια καινούργια, άκρως επικίνδυνη και καταιγιστική αποστολή, μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, υπαρξιακές και γλωσσολογικές αναζητήσεις, ένας ιερέας σε μια σχέση που θα αποβεί μοιραία, ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα, μια κωμωδία, μια υποθετική ιστορία που ζωντανεύει τον εφιάλτη του φασισμού και μια βραβευμένη ερμηνεία από τον Μπενίσιο ντελ Τόρο συνθέτουν με φόντο το αυγουστιάτικο φινάλε.

 

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση»

Στο έκτο κεφάλαιο των κατασκοπικών περιπετειών, ο πράκτορας Ίθαν Χαντ και η ομάδα του μάχεται ενάντια στον χρόνο για να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες που προκλήθηκαν μετά από μια αποτυχημένη κρίσιμη αποστολή. Ο Χαντ αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ ΜακΚουάρι
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Χένρι Κάβιλ, Σάιμον Πεγκ, Βινγκ Ρέιμς και Ρεμπέκα Φέργκιουσον

 

«Upgrade»

Στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, ένας άντρας βλέπει τη γυναίκα του να δολοφονείται μπροστά του κατά τη διάρκεια μιας βίαιης ληστείας, η οποία αφήνει τον ίδιο παράλυτο. Τότε, ένας δισεκατομμυριούχος εφευρέτης προτείνει να του χορηγήσει ένα εμφύτευμα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα «αναβαθμίσει» το κορμί του και θα του δώσει την ικανότητα να πάρει αιματηρή εκδίκηση.

Σκηνοθεσία: Λι Γουανέλ
Πρωταγωνιστούν: Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν, Χάρισον Γκίλμπερτσον και Μπέτι Γκάμπριελ

 

«Η Εξομολόγηση της Δασκάλας του Πιάνου»

Στη δραματική ταινία, ένας ιερέας παίρνει δυσμενή μετάθεση σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό. Μέσω των κινηματογραφικών προβολών που διοργανώνει έρχεται κοντά με τους κατοίκους και γνωρίζει την πανέμορφη δασκάλα πιάνου, η οποία μοιάζει με τη μυθική ηθοποιό Μέριλιν Μονρόε. Η σχέση τους θα αποβεί μοιραία.

Σκηνοθεσία: Ζάζα Ουρουσάτζε
Πρωταγωνιστούν: Ντιμίτρι Τατισβίλι, Σοφία Σεμπισκβεράντζε και Γιόζεφ Κβεντελίντζε

 

«Ονειρεύομαι σε Άλλη Γλώσσα»

Στη δραματική ταινία, ένας νεαρός γλωσσολόγος ταξιδεύει στη μεξικανική ενδοχώρα για να συναντήσει τους τρεις εναπομείναντες ηλικιωμένους, μια γυναίκα και δύο άντρες, οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα Ζικρίλ των ιθαγενών. Όταν ξαφνικά η γυναίκα πεθαίνει και ο γλωσσολόγος θελήσει να καταγράψει μια συνομιλία των δύο αντρών ώστε να διασωθεί η γλώσσα, συνειδητοποιεί πως ήταν φίλοι που κάποτε μάλωσαν και έκτοτε πέρασαν 50 χρόνια χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. Ο στόχος του τότε αλλάζει και αποφασίζει να ανακαλύψει το μυστικό τους. Η συγκινητική μεξικάνικη ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς.

Σκηνοθεσία: Ερνέστο Κοντρέρας
Πρωταγωνιστούν: Φερνάντο Άλβαρεζ Ρεμπέιλ, Χοσέ Μανουέλ Πονσέλις και Ελίτζιο Μελέντεζ

 

«Νόμος περί Τέκνων»

Στο δράμα, μια διακεκριμένη δικαστής καλείται να αποφασίσει για μια κρίσιμη υπόθεση που αφορά έναν νεαρό, ο οποίος θα κλείσει τα 18 σε τρεις μήνες και αρνείται να κάνει μια σωτήρια για τη ζωή του μετάγγιση αίματος. Η δικαστής επισκέπτεται τον νεαρό στο νοσοκομείο και η συνάντησή τους έχει μεγάλη συναισθηματική επίδραση και στους δύο, ξυπνώντας νέα δυνατά συναισθήματα στον νεαρό άνδρα και παλιά γνώριμα αλλά ξεχασμένα συναισθήματα στην ίδια, που θα βρεθεί απέναντι στο ηθικό δίλημμα αν πρέπει να τον υποχρεώσει να ζήσει ή όχι.

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Έιρ
Πρωταγωνιστούν: Έμα Τόμσον, Στάνλεϊ Τούτσι και Φιόν Γουάιτχεντ

 

«Ένα Φανταστικό Σπίτι»

Στην κωμωδία, ένα παντρεμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι ζει μια ιδιόρρυθμη και δυσλειτουργική καθημερινότητα, η οποία ανατρέπεται όταν ο δεκάχρονος εγγονός ενός εκ των δύο μετακομίζει μαζί τους.

Σκηνοθεσία: Άντριου Φλέμινγκ
Πρωταγωνιστούν: Πολ Ραντ, Στιβ Κούγκαν και Τζακ Γκορ

 

«Κοίτα Ποιος Γύρισε»

Η ιταλική κωμωδία, ζωντανεύει τον εφιάλτη του φασισμού στο σήμερα, ο Μπενίτο Μουσολίνι εμφανίζεται στη Ρώμη, ογδόντα χρόνια μετά τον θάνατό του. Την επιστροφή του αντιλαμβάνεται ένας ντοκιμαντερίστας, ο οποίος πιστεύει ότι πρόκειται για έναν μεταμφιεσμένο συμπατριώτη του. Θα ξεκινήσει τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για εκείνον, και μαζί θα αρχίσουν ένα ταξίδι στην Ιταλία, την ώρα που η δημοτικότητα του Μουσολίνι ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο Ντούτσε πιστεύει πως μπορεί να κυβερνήσει εκ νέου την Ιταλία.

Σκηνοθεσία: Λούκα Μινιέρο
Πρωταγωνιστούν: Μάσιμο Ποπολίτσιο, Φρανκ Ματάνο και Στεφανία Ρόκα

 

«Τσε: Ο Αργεντίνος» (Che: Part 1)

Στο πρώτο μέρος του βιογραφικού δράματος για τη θρυλική φιγούρα του Τσε Γκεβάρα, παρουσιάζεται η οργάνωση του αντάρτικου στην Κούβα και οι πρώτες επαφές του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με τον Φιντέλ Κάστρο. Το έπος ξεκινάει το 1956, όταν ο Φιντέλ Κάστρο σαλπάρει για την Κούβα με 80 αντάρτες σε ετοιμότητα, μαζί τους και ένας νεαρός Αργεντινός, ο Τσε. Σκοπός, η ανατροπή του δικτάτορα Μπατίστα. Η ταινία απέσπασε βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, το 2008.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζούλια Όρμοντ και Όσκαρ Άιζακ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 30/8-5/9

Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment