PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 30/3


Εννέα νέες ταινίες θα βρεθούν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της χειμερινής σεζόν, ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα είναι τα δράματα «Το Μπλε Καφτάνι» από το Μαρόκο και «Τα Οχτώ Βουνά», μια ιταλοβελγική παραγωγή. Το νεανικό κοινό αναμένεται να τραβήξει το περιπετειώδες μπλογκμπάστερ «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών», που βασίζεται σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, η συγκλονιστική ιστορία του Άλντο Μπραϊμπάντι από τον Τζιάνι Αμέλιο, «Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών», ενώ αξιοπρόσεχτο είναι και το ντοκιμαντέρ της Βάλερυ Κοντάκου «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης»

«Τα Οχτώ Βουνά»

Δραματική ταινία, ιταλικής και βελγικής παραγωγής 2022. Ο Πιέτρο είναι ένα παιδί που έρχεται από την πόλη, το βιομηχανικό Τορίνο, ο Μπρούνο είναι το μοναδικό παιδί ενός σχεδόν εγκαταλειμμένου χωριού στο βουνό. Η γνωριμία τους ένα καλοκαίρι θα ενώσει για πάντα τις εντελώς διαφορετικές ζωές τους.

Σκηνοθεσία: Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν και Σάρλοτ Βαντερμίς
Πρωταγωνιστούν: Λούκα Μαρινέλι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Λούπο Μπαρμπιέρο, Φιλίπο Τίμι, Έλενα Λιέτι

«Το Μπλε Καφτάνι»

Δραματική ταινία, μαροκινής και γαλλικής παραγωγής του 2022. Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Γιουσέφ. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίλ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Σκηνοθεσία: Μαριάμ Τουζανί
Πρωταγωνιστούν: Λούμπνα Αζαμπάλ, Σαλέχ Μπακρί, Αγιούμπ Μισιούι

«Ο Αρχοντας των Μυρμηγκιών»

Δραματική ταινία, ιταλικής παραγωγής του 2022. Η αληθινή ιστορία του Ιταλού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Άλντο Μπραϊμπάντι, ο οποίος καταδικάστηκε για τη σχέση του με έναν νεότερό του άντρα στην Ιταλία του ’60, παρότι η ομοφυλοφιλία δεν υπήρξε ποτέ παράνομη.

Σκηνοθεσία: Τζιάνι Αμέλιο
Πρωταγωνιστούν: Λουίτζι Λο Κάσιο, Έλιο Τζερμάνο, Σάρα Σεραϊόκο, Ρίτα Μποσέλο

«Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης και καναδικής παραγωγής του 2023. Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους λάθος ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντστιν
Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρέγκε-Ζαν Πέιτζ, Τζάστις Σμιθ, Σοφία Λίλις, Χιου Γκραντ

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

«Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής και καναδικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Βάλερυ Κοντάκου. Το πορτρέτο της εβραϊκής καταγωγής Θεσσαλονικιάς Τσέρι Γουίλσον, η οποία στο Μανχάταν των 70s έστησε μια μίνι αυτοκρατορία από κινηματογραφικές αίθουσες πορνό.

«Ζλάταν»

Βιογραφικό δράμα, σουηδικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Γιενς Σιέγκεν. Παιδί Βαλκάνιων μεταναστών, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μεγαλώνει στο Μάλμε της Σουηδίας, έχοντας ως μόνη διέξοδό του το ποδόσφαιρο. Ταλαντούχος, αλλά εγωιστής και ανυπότακτος, είναι αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή με τους δικούς του όρους.

«Ανθρωποπαύση»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής και αμερικανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γόδα. Ένα οδοιπορικό από τη μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη της Σύμης ως τη Νέα Υόρκη του πανδημικού λοκντάουν και από τη θρησκευτική πίστη στην επιστημονική γνώση.

«Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To The Swordsmith Village»

Περιπετειώδες animation φαντασίας, ιαπωνικής παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Χαρούο Σοτοζάκι. Αφού η οικογένειά του δολοφονήθηκε και η αδερφή του μετατράπηκε σε δαίμονα, ο Ταντζίρο Καμάντο θα ενταχθεί στο Σώμα Φονιάδων Δαιμόνων για να την επαναφέρει στην ανθρώπινη μορφή της.

«Μεγαλέξαντρος»

Σινεφίλ, ελληνικής παραγωγής του 1980, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου. Προβάλλεται σε επανέκδοση και σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1900, ο Μεγαλέξαντρος, ένας ληστής-λαϊκός ήρωας, δραπετεύει από τη φυλακή και με τα παλικάρια του απάγει μια ομάδα Άγγλων διπλωματών, ζητώντας από την κυβέρνηση αμνηστία και επιστροφή της γης στους χωρικούς. Ο θαυμασμός των τελευταίων για τους ληστές, όμως, δεν θα διαρκέσει πολύ, ενώ ο Μεγαλέξαντρος θα απομονωθεί και θα παραδοθεί στην τρέλα του μεγαλείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment