Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 30/12

Δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, κλείνει μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τον κινηματογράφο, σε συνέχεια της προηγούμενης, καθώς ο κορωνοϊός και τα υγειονομικά μέτρα τελικά έπληξαν, περισσότερο απ’ όλους τους τομείς της ζωής, τη διασκέδαση.

Χαρακτηριστικό της ασύμμετρης κατάστασης που βιώνει το κινηματογραφικό κύκλωμα είναι και τα εισιτήρια της προηγούμενης εβδομάδας, που παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Μια περίοδος που ολοκληρώνεται με ακόμη δυο πρεμιέρες, το δράμα φαντασίας “Μικρή Μαμά” της Σελίν Σιαμά και το animation “Πού Κρύβεται η Άννα Φρανκ” του Άρι Φόλμαν.

«Μικρή Μαμά»

Δράμα φαντασίας, γαλλικής παραγωγής του 2021. Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά
Πρωταγωνιστούν: Ζοζεφίν Σανζ, Γκαμπριέλ Σανζ, Στεφάν Βαρουπέν, Νίνα Μορίς

«Πού Κρύβεται η Άννα Φρανκ»

Δραματική ταινία κινούμενων σχεδίων, γαλλικής, βελγικής, ολλανδικής και ισραηλινής παραγωγής του 2021. Σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά από την πρώτη φορά που η Άννα Φρανκ έγραψε στο διάσημο ημερολόγιό της, η Κίτι, η φανταστική φίλη στην οποία η Άννα απηύθυνε τις αφηγήσεις και τις μύχιες σκέψεις της, ζωντανεύει ξαφνικά μέσα στο Μουσείο της Άννας Φρανκ όπου φυλάσσεται σήμερα το διασωθέν χειρόγραφο του ημερολογίου. Χωρίς να ξέρει πόσα χρόνια έχουν περάσει ή τι έχει συμβεί στην Άννα και την αδελφή της, Μάργκο, η Κίτι παίρνει το ημερολόγιο και το σκάει μπερδεμένη στο σύγχρονο Άμστερνταμ σε αναζήτηση απαντήσεων. Όσο γεμίζουν τους δρόμους αφίσες, οι οποίες διαφημίζουν την αμοιβή που προορίζεται για όποιον βρει το χαμένο ημερολόγιο, η Κίτι θα βρεθεί ανάμεσα στους αδύναμους και περιθωριοποιημένους της πόλης και θα ανακαλύψει πολλά για τον κόσμο μας τότε και σήμερα.

Σκηνοθεσία: Άρι Φόλμαν

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 30/12-5/1
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 19/5

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 12/5

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 5/5

Peristeri News

Leave a Comment