PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 30/11


Πέντε νέες ταινίες βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ανάμεσα στις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα και ερμηνεία της Καριοφυλλιάς Καραμπέτη, αλλά και το ρομαντικό δράμα «Πεσμένα Φύλλα» του Άκι Καουρισμάκι. Ακόμη δυο αμερικάνικες ταινίες, η βίαιη περιπέτεια του Τζον Γου «Σιωπηλή Οργή» και η νεανική ταινία τρόμου «Παιχνίδια Θανάτου», καθώς και ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορική εμφάνιση της Κάλλας στην Όπερα του Παρισιού το 1958.

«Φόνισσα»

Ελληνική δραματική ταινία, ελληνογαλλικής παραγωγής του 2023. Σε ένα απομακρυσμένο αφιλόξενο νησί της Ελλάδας, γύρω στο 1900, η Χαδούλα, μία βασανισμένη χήρα που έχει μάθει να επιβιώνει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, παγιδευμένη στην απόρριψη της ίδιας της μάνας της, αγωνίζεται να επιβιώσει ακολουθώντας τις επιταγές μιας πατριαρχικής κοινωνίας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα
Πρωταγωνιστούν: Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Πηνελόπη Τσιλίκα, Έλενα Τοπαλίδου

«Πεσμένα Φύλλα»

Δραματική κομεντί, φινλανδικής παραγωγής του 2023. Μια νύχτα στο Ελσίνκι, δύο μοναχικοί άνθρωποι διασταυρώνονται τυχαία και ανακαλύπτουν τη μαγεία του «μαζί», αναζητώντας τον πρώτο, απόλυτο και μοναδικό έρωτα της ζωής τους.

Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι
Πρωταγωνιστούν: Άλμα Πόιστι, Γιούσι Βάτανεν, Αλίνα Τομνίκοφ

«Σιωπηλή Οργή»

Περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2023. Ένας πατέρας και ο γιος του βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμής, με τον δεύτερο να πέφτει νεκρός από τα πυρά συμμοριών και τον πρώτο να χάνει τη φωνή του από τα τραύματά του. Όταν συνέρχεται, ο πατέρας αποφασίζει να πάρει εκδίκηση.

Σκηνοθεσία: Τζον Γου
Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Κίναμαν, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, Χάρολντ Τόρες, Σκοτ Μεσκούντι

«Παιχνίδια Θανάτου»

Ταινία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2023. Ο μικρός γιος μιας δυσλειτουργικής οικογένειας από το Σάλεμ ανακαλύπτει ένα καταραμένο μαχαίρι, το οποίο παρασύρει τον κάτοχό του σε ένα θανάσιμο παιχνίδι.

Σκηνοθεσία: Έρεν Τσελέμπογλου και Άρι Κόστα
Πρωταγωνιστούν: Έιζα Μπάτερφιλντ, Ναταλία Ντάγιερ, Λόρερλ Μάρσντεν

«Callas – Paris, 1958»

Ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής του 2023. Στις 19 Δεκεμβρίου 1958, η Μαρία Κάλλας εμφανίζεται για πρώτη φορά μπροστά στο παρισινό κοινό, δίνοντας ένα θριαμβευτικό ρεσιτάλ στην Όπερα Γκαρνιέ.

Σκηνοθεσία: Τομ Γουλφ

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 30/11-6/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment