PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 3/11


Άκρως ενδιαφέρουσα η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Νοεμβρίου, με νέες ταινίες για όλα τα γούστα.

Από τις οκτώ ταινίες που κάνουν απόψε πρεμιέρα, ξεχωρίζουν το θρίλερ «Άμστερνταμ», το ιρανικό roαd movie «Φύγαμε», το βαρύ δράμα «Vortex» του Γκασπάρ Νοέ και το θρίλερ «Ανώνυμη Κλήση».

«Άμστερνταμ»

Θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2022. Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’30, τρεις φίλοι, ένας γιατρός, μια νοσοκόμα κι ένας δικηγόρος, κατηγορούνται άδικα για τον φόνο ενός συνταξιούχου Αμερικανού στρατηγού. Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αθωότητά τους, όμως, ανακαλύπτουν μια αδιανόητη πλεκτάνη.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο. Ράσελ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκο Ρόμπι, Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Κρις Ροκ, Αλεσάντρο Νίβολα, Μάικ Μάγιερς, Ζόε Σαλντάνα, Ράμι Μάλεκ, Άντρια Ράιζμπορο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο

«Φύγαμε»

Κωμωδία, ιρανικής παραγωγής του 2021. Μια τετραμελής οικογένεια ταξιδεύει με ένα δανεικό SUV στην τραχιά ιρανική ερημιά. Πού κατευθύνεται άραγε; Στο πίσω κάθισμα, ο μπαμπάς έχει το πόδι του στον γύψο, όμως είναι στ’ αλήθεια σπασμένο; Η μαμά προσπαθεί να γελά όταν δεν συγκρατεί με κόπο τα δάκρυά της. Ο μικρός υπερκινητικός γιος εκρήγνυται, δίνοντας παραστάσεις καραόκε μέσα στο αυτοκίνητο. Όλοι τους ασχολούνται με το άρρωστο σκυλάκι τους και σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Ο μυστηριώδης μεγαλύτερος αδελφός οδηγεί, παραμένοντας σιωπηλός.

Σκηνοθεσία: Πανάχ Παναχί
Πρωταγωνιστούν: Παντέα Παναχίχα, Μοχάμαντ Χασάν Μαντζουνί, Ραγιάν Σαρλάκ, Μπαχράμ Αρκ

«Vortex»

Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 2021. Ένα αγαπημένο, ηλικιωμένο ζευγάρι περνά τις μέρες του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, παλεύοντας με τα πρώτα στάδια της άνοιας. Παρακολουθούμε την καθημερινότητά τους, και όσο αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη και ο γιος τους προσπαθεί να τους φροντίσει, η λήθη μετατοπίζεται σε κάτι πιο ανησυχητικό και οι δυο τους μπαίνουν σε μια δίνη ψυχικού και σωματικού εκφυλισμού.

Σκηνοθεσία: Γκασπάρ Νοέ
Πρωταγωνιστούν: Ντάριο Αρτζέντο, Φρανσουάζ Λεμπρούν, Αλεξ Λατζ

«Emily»

Βιογραφικό δράμα εποχής, βρετανικής και αμερικανικής παραγωγής του 2022. Η ιστορία της Έμιλι Μπροντέ, στην Αγγλία του 19ου αιώνα, μιας επαναστάτριας και αλλόκοτης κοπέλας, η οποία καθώς μεγαλώνει, αυτοπροσδιορίζεται, βρίσκει τη φωνή της και τελικά γράφει το κλασικό έργο «Ανεμοδαρμένα Ύψη».

Σκηνοθεσία: Φράνσις Ο’ Κόνορ
Πρωταγωνιστούν: Έμα Μακέι, Φιον Γουάιτχεντ, Όλιβερ Τζάκσον-Κόεν, Τζέμα Τζόουνς, Αμέλια Γκέθινγκ

«Ανώνυμη Κλήση»

Θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2022. Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα. Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Σκηνοθεσία: Ρομουάλντ Μπουλανζέ
Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Γουίλιαμ Μόζλι, Κέβιν Ντίλον, Τζον Ρόμπινσον, Νάντια Φαρές, Ενρίκε Άρτσε

«Στη Xώρα του Πάγου και της Φωτιάς»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής, νορβηγικής και σερβικής παραγωγής του 2021. Η καθημερινότητα της 86χρονης Σάρα και του επτάχρονου Μίκα στον αρκτικό κύκλο και στη χώρα των Σάμι.

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Ζήρου

«Φυγή»

Ταινία κινουμένων σχεδίων, δανικής παραγωγής του 2021. Ο Αμίν, ο οποίος έφτασε ως ασυνόδευτος ανήλικος στη Δανία από το Αφγανιστάν πριν από 20 χρόνια, εξομολογείται σε έναν στενό του φίλο την περιπέτειά του, αλλά κι ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Σκηνοθεσία: Γιόνας Ράσμουσεν

«Η Πριγκίπισσα Αλάνι»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, γαλλικής παραγωγής του 2021. Μια δυναμική νεαρή μεταμφιέζεται σε πριγκίπισσα για να σώσει τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου από τις δολοπλοκίες του σατανικού αντιβασιλέα.

Σκηνοθεσία: Ζουλιάν Φουρνιέ

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 3/11-9/11
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment