PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 26/8


Νέες ταινίες τις τελευταίες αυγουστιάτικες ημέρες, περιλαβάνοντας πολυαναμενόμενες ταινίες, αλλά και μελαγχολικές σινεφίλ προτάσεις.

Τον Άρη Σερβετάλη να μεταμορφώνεται σε Άγιο Νεκτάριο, μοντέρνα αναβίωση επιτυχημένης ταινίας τρόμου, βραζιλιάνικη περιπέτεια μυστηρίου, φουτουριστική περιπέτεια και σπουδαίες επανεκδόσεις θα απολαύσουμε την τρέχουσα εβδομάδα.

«Ο Άνθρωπος του Θεού»

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2021. Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σκηνοθεσία: Γέλενα Πόποβιτς
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Τόνια Σωτηροπούλου, Μίκι Ρουρκ

«Candyman»

Τρόμου, καναδοαμερικανικής παραγωγής του 2021. Ένας καλλιτέχνης μετακομίζει σε πολυτελές λοφτ πρώην εργατικής συνοικίας, όπου και ανακαλύπτει τον αστικό μύθο μιας βίαιης οντότητας, η οποία των εμπνέει να παραγάγει μια σειρά από έργα αγνοώντας τα αιματηρά γεγονότα που πρόκειται να προκαλέσουν.

Σκηνοθεσία: Νία ΝταΚόστα
Πρωταγωνιστούν: Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Τεγιόνα Πάρις, Τόνι Τοντ

«Bacurau»

Τρόμου, βραζιλιανογαλλικής παραγωγής του 2019. Στο κοντινό μέλλον, σε ένα απομονωμένο σημείο της βραζιλιάνικης επαρχίας, μια αυτοοργανωμένη κοινότητα δέχεται ένοπλες επιθέσεις από αγνώστους με απροσδιόριστες προθέσεις, ώσπου οι κάτοικοι αποφασίζουν να προστατευτούν με κάθε κόστος.

Σκηνοθεσία: Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου και Ζουλιάνο Ντορνέλες
Πρωταγωνιστούν: Σόνια Μπράγκα, Ούντο Κίερ, Μπάρμπαρα Κόλεν, Τομάς Ακίνο

«Ταξίδι Μέσα από τη Μνήμη»

Φουτουριστική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες του να βιώνουν ξανά τις αναμνήσεις τους, καλείται να τεστάρει ο ίδιος την πνευματική διαύγειά του όταν χρειάζεται να εξιχνιάσει την εξαφάνιση της γυναίκας που αγαπά.

Σκηνοθεσία: Λίζα Τζόι
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Θάντι Νιούτον

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες»

Κινούμενα σχέδια, γαλλοβελγικής παραγωγής του 2021. Ο Πασπαρτού είναι ένας σκιουροπίθηκος ο οποίος ονειρεύεται να ταξιδέψει στον κόσμο. Η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του έρχεται όταν ο βάτραχος Φιλέας Φογκ συμφωνεί να τον συντροφεύσει στην απόπειρά του να κάνουν το γύρο της Γης σε μόλις ογδόντα μέρες.

Σκηνοθεσία: Σαμουέλ Τουρνέ

Προβάλλονται οι επανεκδόσεις:

Ο Άνθρωπος Ελέφαντας Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, ένας γιατρός ανακαλύπτει τον «Άνθρωπο Ελέφαντα», έναν εντελώς παραμορφωμένο άντρα, ο οποίος πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια. Θα τον περιθάλψει, αλλά ο άνθρωπος που τον είχε υπό την κηδεμονία του θα τον απαγάγει στη Γαλλία, όπου θα τον περιφέρει σαν δημόσιο θέαμα. Η αληθινή ιστορία του Τζον Μέρικ, ενός Άγγλου του 19ου αιώνα που χτυπήθηκε από μια φοβερή αρρώστια, έγινε στα χέρια του Ντέιβιντ Λιντς ένα πικρό, ουμανιστικό έπος για τη διαφορετικότητα.

Τρία Χρώματα: Η Λευκή Ταινία Ο Κάρολ, ένας Πολωνός κομμωτής, χωρίζει από την όμορφη Γαλλίδα σύζυγό του και καταλήγει στους δρόμους του Παρισιού, χωρίς χρήματα και διαβατήριο. Όλα φαίνονται χαμένα μέχρι που με τη βοήθεια ενός συμπατριώτη του και μιας… βαλίτσας, καταφέρνει να γυρίσει πίσω στη Βαρσοβία, αποφασισμένος να αποκτήσει χρήματα με κάθε μέσο, ώστε να θέσει σε εφαρμογή ένα απίθανο σχέδιο εκδίκησης. Η δεύτερη ταινία της «Τριλογίας των Χρωμάτων» του Κριστόφ Κισλόφσκι, με θέμα την ισότητα και με την εκθαμβωτική Ζούλι Ντέλπι.

M.A.S.H. H σπουδαία αντιπολεμική κωμωδία του Ρόμπερτ Όλτμαν για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Χούκερ, με πρωταγωνιστές τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Έλιοτ Γκουλντ, προβάλλεται σε επανέκδοση. Η υπόθεση του φιλμ αφορά μια ομάδα στρατιωτών χειρουργών στον πόλεμο της Κορέας, οι οποίοι αποδεικνύουν πως μέσα στη λαίλαπα του πολέμου υπάρχει χώρος για χαμόγελο και χιούμορ.

 

Δείτε τι παίζεται στους θερινούς στα Δυτικά την εβδομάδα 26/8-1/9
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment