PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 23/7


Με πέντε νέες ταινίες και δύο φημισμένες επανεκδόσεις, συνεχίζονται οι καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές για τις επόμενες ημέρες.

Θρίλερ εμπνευσμένο από τρομοκρατική επίθεση, ισπανική ταινία τρόμου βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μια ιστορία αντιθέσεων, αντιφάσεων και πολιτισμικών συγκρούσεων στη συντηρητική Τύνιδα, γαλλική βραβευμένη κομεντί διαδοχικών πάρτι και ξέφρενης εργένικης ζωής, ανθρώπινη και αφοπλιστικά γλυκόπικρη κωμωδία, σουρεαλιστικό αριστούργημα του Μπουνιουέλ και νουάρ αριστούργημα σε επανέκδοση με πρωταγωνιστή τον Αλέν Ντελόν.

 

«22 Ιουλίου»

Θρίλερ, νορβηγικής παραγωγής του 2018. Εμπνευσμένο από την τρομοκρατική επίθεση στο νορβηγικό νησί Ουτόγια, στις 22 Ιουλίου 2011. Στις 3.30 το μεσημέρι, εκρήγνυται αυτοσχέδια βόμβα λιπάσματος, σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σταθμευμένο έξω από το κυβερνητικό κτήριο, όπου στεγαζόταν το γραφείο του Νορβηγού Πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ. Οκτώ άνθρωποι σκοτώνονται και 209 τραυματίζονται, 12 από τους οποίους πολύ σοβαρά. Μόνο που κανείς δεν ήξερε ότι αυτός δεν ήταν παρά μόνο ο αντιπερισπασμός. Τα σχέδια του 32χρονου ακροδεξιού τρομοκράτη Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ ήταν άλλα. Δύο ώρες αργότερα, ντυμένος ως αστυνομικός και με πλαστή ταυτότητα πείθει τον καπετάνιο του τοπικού φέρι να τον περάσει απέναντι, στο νησί Ουτόγια, εκεί όπου βρίσκεται η κατασκήνωση των παιδιών του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Νορβηγίας. Με την καραμπίνα που είχε παραγγείλει από το διαδίκτυο, ο Μπράιβικ, επί 72 λεπτά, και χωρίς ποτέ να τρέξει ή να αυξήσει το βήμα του, εκτέλεσε 69 έφηβους -ο μικρότερος ήταν 14 ετών- και τραυμάτισε πάνω από 200.

Σκηνοθεσία: Έρικ Πόουπ
Πρωταγωνιστούν: Άντρεα Μπέρτζεν, Αλεξάντερ Χόλμεν και Μπρέντε Φρίσταντ

 

«Οδός Μαλασάνια 32»

Τρόμου, ισπανικής παραγωγής του 2020. Η ταινία μας μεταφέρει στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όπου η οικογένεια Ολμέδο αγοράζει ένα παλιό διαμέρισμα στην Οδό Μαλασάνια 32, στη Μαδρίτη. Αφήνουν πίσω το χωριό τους, για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην πόλη. Όμως, υπάρχει κάτι που η οικογένεια δεν γνωρίζει. Στο διαμέρισμα που αγόρασαν, δεν είναι μόνοι. Κάτι τους απειλεί και θα χρειαστεί να αμυνθούν μέχρι τέλους, για να σώσουν τις ζωές τους.

Σκηνοθεσία: Άλμπερτ Πίντο
Πρωταγωνιστούν: Μπεγκόνια Βάργκας, Ιβάν Μάρκος και Μπέα Σεγούρα

 

«Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία»

Κομεντί, γαλλοτυνησιακής παραγωγής του 2019. Η γεμάτη ζωντάνια Σέλμα, έρχεται σε επαφή με πλήθος περίεργων καταστάσεων, συναντά απρόσμενες εκπλήξεις και επιστρατεύει την εξυπνάδα της με χιούμορ. Μετά από χρόνια σπουδών στο Παρίσι, η ψυχαναλύτρια Σέλμα επιστρέφει στην πατρίδα της, αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της ιατρείο. Από μια πολύχρωμη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ταράτσα στην Τυνησία του 21ου αιώνα, ξεκινά μια ιστορία αντιθέσεων, αντιφάσεων και πολιτισμικών συγκρούσεων.

Σκηνοθεσία: Μανέλ Λαμπιντί
Πρωταγωνιστούν: Γκολσιφτέ Φαραχανί, Μαΐντ Μαστουρά και Φεριέλ Σαμαρί

 

«Το Κλαμπ των Χωρισμένων»

Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής του 2020. Ένας πρόσφατα διαζευγμένος άντρας, συναντά τυχαία έναν παλιό του φίλο, ο οποίος, επίσης, έχει μόλις χωρίσει. Τότε αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να μετατρέψουν το κοινό σπίτι τους σε ένα καταφύγιο διαδοχικών πάρτι και ξέφρενης εργένικης ζωής. Ποιος είπε ότι οι χωρισμένοι δε γιορτάζουν ποτέ;

Σκηνοθεσία: Μικαέλ Γιουν
Πρωταγωνιστούν: Αρνό Ντικρέ, Μισέλ Γιουν, Οντρέ Φλερό και Φρανσουά Χαβιέ Ντεμεζόν

 

«Έλα Όπως Είσαι»

Δραματική κομεντί, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Τρεις νέοι με ειδικές ανάγκες πραγματοποιούν ένα παράτολμο road trip στον Καναδά, προκειμένου να επισκεφτούν έναν οίκο ανοχής που ειδικεύεται σε πελάτες με σωματικές ιδιαιτερότητες. Το γέλιο και το δάκρυ εναλλάσσονται σε αυτήν την ανθρώπινη και αφοπλιστικά γλυκόπικρη κωμωδία, έναν θρίαμβο της ζωής που επιβεβαιώνει και ξεπερνά την αλήθεια πίσω από το κλισέ για τις όποιες «διαφορετικές αναπηρίες».

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γουόνγκ
Πρωταγωνιστούν: Γκραντ Ροζενμέγιερ, Χέιντεν Σζέτο και Ράβι Πατέλ

 

Προβάλλονται ακόμη οι επανεκδόσεις:

«Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας»

Στο σουρεαλιστικό αριστούργημα του 1972 -που έδωσε στον Λουίς Μπουνιουέλ το ξενόγλωσσο Όσκαρ- μια ομάδα ευκατάστατων αστών προσπαθεί να γευματίσει, αλλά διαρκώς διακόπτεται από μια σειρά αλλόκοτων, αδιανόητων γεγονότων.

«Ο Αστυνόμος»

Μια συμμορία που μετά την επιτυχή εκτέλεση μιας ληστείας σε τράπεζα ετοιμάζει μία ακόμα πιο εντυπωσιακή σε τρένο, μια γυναίκα που μοιράζεται ανάμεσα στον κομψό και ευγενή αρχηγό της συμμορίας και στον όμορφο αστυνόμο και ο τελευταίος που ξεκινάει τη δουλειά του όταν πέσει ο ήλιος και οι άνθρωποι κοιμηθούν. Ο παγερός κόσμος του Ζαν-Πιερ Μελβίλ, η κυνική άποψή του για τη ζωή ως ένα διάλειμμα στην πορεία προς τον θάνατο, το μελαγχολικό βλέμμα του Αλέν Ντελόν, η μοιραία Κατρίν Ντενέβ, ένα φιλμ νουάρ αριστούργημα του 1972 σε επανέκδοση με ψηφιακές κόπιες.

 

Δείτε τι παίζεται στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 23/7-29/7
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment