PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 23/12


Τέσσερεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα, δύο αναμενόμενες ταινίες, η ελληνική “Σμύρνη μου Αγαπημένη” και το δημοφιλές “The Matrix Resurrections”, μπαίνουν στη μάχη των εισιτηρίων, έχοντας να αντιμετωπίσουν την τελευταία περιπέτεια του Spiderman. Επίσης, πρεμιέρα κάνουν το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “Gunda” και το παιδικό animation “Φεγγαρόσκονη”.

«Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Δραματική ιστορική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2021. Η Φιλιώ Μπαλτατζή, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δε ξέρει την καταγωγή της, κανείς δε ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί ως κατατρεγμένη πρόσφυγας. Στο τετραδιάκι με τις συνταγές της, η γιαγιά κατέγραψε την πολυτάραχη ιστορία τής κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Μιμή Ντενίση, Κατερίνα Γερονικολού, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα κ.ά.

«The Matrix Resurrections»

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2021. Επιστροφή σε έναν κόσμο με δύο πραγματικότητες. Η μία είναι η καθημερινότητα. Η άλλη κρύβεται πίσω της. Για να ανακαλύψει αν η δική του πραγματικότητα υφίσταται ή είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα, για να γνωρίσει τον πραγματικό του εαυτό, ο κύριος Άντερσον (Κιανού Ριβς) πρέπει να ακολουθήσει ξανά τον λευκό λαγό. Και αν ο Τόμας ή ο Νίο έχει μάθει κάτι καλά, είναι ότι αυτή η επιλογή, ακόμα κι αν είναι ψευδαίσθηση, είναι ο μόνος τρόπος για να βγει ή να μπει στο Matrix. Φυσικά, ο Νίο ξέρει ήδη τι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν ξέρει ακόμα είναι ότι το Matrix έχει ισχυροποιηθεί και έχει γίνε πιο επικίνδυνο από ποτέ. Όλα αυτά του θυμίζουν κάτι. Déjà vu.

Σκηνοθεσία: Λάνα Γουατσόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Κάρι Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν, Τζέσικα Χένγουικ, Τζόναθαν Γκροφ, Νιλ Πάτρικ Χάρις

«Gunda»

Ντοκιμαντέρ, νορβηγικής και αμερικανικής παραγωγής του 2020. Η καθημερινότητα ενός γουρουνιού και των νεογέννητων μικρών του σε μια φάρμα με κότες και αγελάδες.

Σκηνοθεσία: Βίκτορ Κοσακόφσκι

«Φεγγαρόσκονη»

Ταινία κινουμένων σχεδίων, γερμανοαυστρικής παραγωγής του 2021. Ο μικρός Πιτ ξεκινά ένα μαγευτικό ταξίδι μαζί με τον κύριο Ζουζούνη, ένα σκαθάρι που μιλά, για να σώσουν τη μικρή αδερφή του από τον διαβολικό άνθρωπο της Σελήνης.

https://www.youtube.com/watch?v=vGH4ieM_52Q

Σκηνοθεσία: Αλί Χαμάντι Σαμαντί

 

** Οι κινηματογράφοι λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 23/12-29/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment