PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 21/10


Ενδιαφέρουσα η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά, με αρκετές νέες ταινίες που σίγουρα θα προκαλέσουν εντυπώσεις.

Ιρανικό βραβευμένο δράμα, ένα ραντεβού με το Άγνωστο, δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, συγκινητική γαλλική δημιουργία, το υπέροχο χάος μιας ιδιότυπης φιλίας, τρυφερή αλλά και, ταυτόχρονα, σκληρή ιστορία ενηλικίωσης, ο Τομ Χάρντι ως σούπερ ήρωας και ο Τζόνι Ντεπ στον ρόλο ενός ιστορικού φωτογράφου απαρτίζουν το πλούσιο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας.

«Δεν Υπάρχει Κακό»

Κοινωνικό δράμα, ιρανικής, γερμανικής παραγωγής του 2020. Το 24ωρο ενός μεσήλικα άντρα με την οικογένειά του μέχρι να ξαναπιάσει δουλειά. Η κρίσιμη νύχτα ενός αποφασισμένου στρατιώτη. Η τριήμερη άδεια ενός άλλου για να επισκεφθεί την αρραβωνιαστικιά του που έχει γενέθλια. Η εβδομάδα ενός αγρότη/γιατρού της επαρχίας, όταν τον επισκέπτεται η ανιψιά του από τη Γερμανία. Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα.

Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Ρασούλοφ
Πρωταγωνιστούν: Εσάν Μιροσεινί, Σαγκαχιέγκ Σουριάν, Καβέ Αχανγκάρ Αλιρεζά Ζαρεπαράστ

«Ανάμνηση»

Ψυχολογικό δράμα, κολομβιανής, ταϊλανδικής, γαλλικής παραγωγής του 2021. Η Τζέσικα, η οποία στη Σκοτία ασχολείται με την ανθοκομία, επισκέπτεται την αδελφή της στη Μπογκοτά. Εκεί αρχίζει να ακούει παράξενους ήχους, τους οποίους κανείς άλλος δεν αντιλαμβάνεται, και αναζητά την προέλευσή τους.

Σκηνοθεσία: Απιτσατπόνγκ Βερεσεθάκουλ
Πρωταγωνιστούν: Τίλντα Σουίντον, Ελκίν Ντίαζ, Ζαν Μπαλιμπάρ, Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο

«Κβο Βάντις, Άιντα»

Δραματική ταινία, βοσνιακής και πολυεθνικής παραγωγής του 2020. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1995, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία από τον στρατό της Σερβίας. Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή για τη διατήρηση της ειρήνης. Καθώς ο κλοιός πολιορκίας της πόλης σφίγγει, η Άιντα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Σκηνοθεσία: Τζασμίλα Ζμπάνιτς
Πρωταγωνιστούν: Γιάσνα Ντούρισιτς, Μαντίτα, Ντίνο Μπαζροβιτς, Μπόρις Ισάκοβιτς

«Γκαγκάριν»

Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 2020. Ο νεαρός Γιούρι είναι αποφασισμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού του, που βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών που έχει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Σκηνοθεσία: Φανί Λιατάρ και Ζερεμί Τρουλ
Πρωταγωνιστούν: Αλσένι Μπαθιλί, Λίνα Κούντρι, Τζαμίλ ΜακΚρέιβεν, Ντενί Λαβάντ

«Ο Ρον Χάλασε»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων αμερικανοαγγλικής παραγωγής του 2021. Στο κοντινό μέλλον ένα αγόρι αποκτά ένα ρομπότ-φίλο, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να του κρατά συντροφιά. Αποδεικνύεται όμως ελαττωματικό, προκαλώντας μια σειρά από αναποδιές.

Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ, Ζαν-Φιλίπ Βάιν, Οκτάβιο Ε. Ροντρίγκεζ

«Μόνη με τα Όνειρά της»

Δραματική ταινία, ιταλικής παραγωγής του 2020. Τέλη της δεκαετίας του 1960 και η 11χρονη Λουτσία μένει πίσω με τη γιαγιά της, Μαρία, ενώ οι γονείς της μεταναστεύουν στη Γαλλία για να βρουν δουλειά. Η Λουτσία προσπαθεί να βρει τον ρόλο της ανάμεσα στους κατοίκους του παραδοσιακού όσο και ειδυλλιακού χωριού στη Σικελία, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση της αυστηρής γιαγιάς της. Καθώς η Λουτσία οδηγείται στο να αποχαιρετίσει την ανήλικη ζωή, η παιδική της αθωότητα χάνεται υπό το βάρος ενός αποτρόπαιου οικογενειακού μυστικού, για το οποίο η νεαρή κοπέλα θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Σκηνοθεσία: Πάολο Λικάτα
Πρωταγωνιστούν: Τάνια Μπαμπάτσι, Κάτια Γκρέκο, Μάρτα Καστίλια

«Venom 2»

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2021. Ο Έντι Μπροκ αποπειράται να ξαναγεννήσει την καριέρα του με το να πάρει συνέντευξη από τον κατά συρροήν δολοφόνο Κλέτους Κάσαντι, ο οποίος γίνεται ξενιστής για τον Κάρναζ και καταφέρνει να το σκάσει από τη φυλακή.

Σκηνοθεσία: Άντι Σέρκις
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Ναόμι Χάρις, Γούντι Χάρελσον

«Minamata»

Κοινωνικό δράμα, βρετανικής παραγωγής του 2020. Ο διάσημος φωτογράφος Γιουτζίν Σμιθ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και την κοινωνία, αφού έχουν πλέον περάσει τα χρόνια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο είχε αποτυπώσει στις φωτογραφίες του και τις μάχες του Ειρηνικού. Μέχρι την στιγμή που ένας φίλος του, του προτείνει να φωτογραφίσει για λογαριασμό του περιοδικού Life της επιπτώσεις στους κατοίκους της σταθερής δηλητηρίασης των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου στην Μιναμάτα της Ιαπωνίας. Ο Γιουτζίν Σμίθ έζησε δύο χρόνια στην Μιναμάτα και οι φωτογραφίες που τράβηξε εκεί έφεραν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στην κατάσταση της πόλης και τις τραγικές επιπτώσεις της ”ασθένειας της Μιναμάτα”, του νευρολογικού συνδρόμου που οφείλεται στα τοξικά απόβλητα του εργοστασίου.

Σκηνοθεσία: Άντριου Λέβιτας
Πρωταγωνιστούν: Τζονι Ντεπ, Χιρογιούκι Σανάντα, Μινάμι, Μπιλ Νάι, Τζουν Κουνιμούρα

 

** Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι λειτουργούν ως μεικτοί χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 21/10-27/10
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment