PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 20/1


Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη.

Το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα, που ξεκινά απόψε, συνθέτουν οι τέσσερις νέες ταινίες “Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών”, του οσκαρικού Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, το ιρανικό δράμα “Έρημη Χώρα”, η παλαιστινιακή κομεντί “Γάζα Αγάπη μου” και το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Γιάννη Αποστολίδη “Latin Noir”. Επιπλέον, προβάλλεται σε επανέκδοση και ψηφιακές κόπιες το αριστουργηματικό δράμα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν “Σκηνές από ένα Γάμο” από το μακρινό 1974, αλλά πάντα ιδιαιτέρως επίκαιρο.

«Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών»

Δραματικό θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2021. O χαρισματικός και φιλόδοξος Στάντον Καρλάιλ γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντα θιάσου και κερδίζει την εύνοια του μέντιουμ Ζίνα και του συζύγου της Πιτ. Σύντομα, θα χρησιμοποιεί τις νέες του γνώσεις για να κάνει κομπίνες σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Νέας Υόρκης του 1940. Έχοντας την αγνή Μόλι πιστή στο πλευρό του, ο Στάντον καταστρώνει ένα κόλπο με στόχο έναν μεγιστάνα, με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους ψυχιάτρου που μπορεί να είναι και η πιο επικίνδυνη αντίπαλός του.

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Τόνι Κολέτ, Γουίλεμ Νταφόε, Ρον Πέρλμαν, Ντέιβιντ Στράθερν

«Έρημη Χώρα»

Δραματική ταινία, ιρανικής παραγωγής του 2020. Σε ένα απομακρυσμένο παραδοσιακό εργοστάσιο οικοδομικών υλικών ο επιστάτης Λοτφολά αποτελεί για χρόνια τον επιτυχημένο ενδιάμεσο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του και τους εργάτες, ένα πειθήνιο όργανο έτοιμο να κατευνάσει οποιαδήποτε αντίδραση. Όταν ανακαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης τού εργοστασίου σκοπεύει να το κλείσει και να αφήσει τους εργάτες στο δρόμο θα αναγκαστεί για πρώτη φορά να πάρει μια διαφορετική θέση για να προστατέψει τη γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος.

Σκηνοθεσία: Αχμάντ Μπαχραμί
Πρωταγωνιστούν: Αλί Μπαγκερί, Ματζίντ Φαρχάνγκ, Τουράζ Αλβάντ, Φαρούχ Νεμάτι

«Γάζα, Αγάπη Μου»

Δραματική κομεντί, Παλαιστινιακής, Γαλλικής και Γερμανικής παραγωγής του 2020. Γάζα, σήμερα. Ο 65χρονος ψαράς Ίσσα είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, μια γυναίκα που δουλεύει στην αγορά με την κόρη της. Όταν ανακαλύπτει ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα στα δίχτυα του, η Σιχάμ τον βοηθάει να το κρύψει, ενώ εκείνος νιώθει ότι η ζωή του θα αλλάξει για πάντα.

Σκηνοθεσία: Ταρζάν Νάσερ και Άραμπ Νάσερ
Πρωταγωνιστούν: Σαλίμ Ντου, Ιάμ Αμπάς, Μάισα Άμπτ Ελχάντι, Τζορτζ Ισκαντάρ

«Latin Noir»

Ντοκιμαντέρ, ελληνογαλλικής παραγωγής του 2020. Το ντοκιμαντέρ αναζητά τη σύνδεση ανάμεσα στις αυταρχικές κυβερνήσεις και το αστυνομικό μυθιστόρημα στη Λατινική Αμερική. Η ταινία διερευνά πώς μια νέα γενιά συγγραφέων οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ταινία ταξιδεύει στην Αργεντινή, στη Χιλή, στο Μεξικό, στην Κούβα και στην Ισπανία, με σκοπό να μελετήσει τα ίχνη του έργου και της ζωής των διάσημων συγγραφέων Λεονάρντο Παδούρα, Λουίς Σεπούλβεδα, Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, Γκιγιέρμο Όρσο και Κλαούντια Πινιέιρο.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης

«Σκηνές από ένα Γάμο»

Δραματική, Σουηδικής παραγωγής του 1974. Η ταινία αποτελείται από έξι μέρη, στα οποία ο σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία της σχέσης ενός ζευγαριού σε διάστημα εικοσαετίας. Τα πράγματα μοιάζουν ιδανικά, σχεδόν ψεύτικα για τους πρωταγωνιστές: εκείνος είναι καθηγητής πανεπιστημίου, εκείνη δικηγόρος, με ειδίκευση στα διαζύγια. Έχουν χρήματα, κοινωνική υπόληψη, επιτυχημένες σταδιοδρομίες, δεν τους λείπει φαινομενικά τίποτα -ο γάμος τους παραείναι τέλειος.

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν: Μπίμπι Άντερσον, Λιβ Ούλμαν, Ερλαντ Γιόζεφσον

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 20/1-26/1
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 2/5

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 25/4

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 18/4

Peristeri News

Leave a Comment