PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 2/6


Με οχτώ νέες ταινίες να κάνουν πρεμιέρα απόψε, ξεκινά ο Ιούνιος, στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

«Το Γεγονός»

Κοινωνικό δράμα, γαλλικής παραγωγής του 2021. Στη Γαλλία τη δεκαετία του ’60 η άμβλωση ήταν παράνομη. Τις εφιαλτικές επιπτώσεις αυτού του νόμου βιώνει η 23χρονη ηρωίδα, μια ταλαντούχα φοιτήτρια λογοτεχνίας, όταν μένει απρόσμενα έγκυος. Τα έως τότε σχέδιά της ανατρέπονται και πλέον πρέπει να αποφασίσει εάν θα κρατήσει το παιδί ή θα ρισκάρει τη ζωή της για μια παράνομη έκτρωση.

Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν
Πρωταγωνιστούν: Αναμαρία Βαρτολομέι, Κασέι Μοτέ-Κλέιν, Άννα Μουγκλαλίς, Λουανά Μπαζραμί, Λουίζ Ορί Ντικερό, Λουίζ Σεβιλότ

«18»

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2022. Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσοι είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Δούβλης
Πρωταγωνιστούν: Ιωσήφ Γαβριελάτος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αναστάσης Λαουλάκος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλης Ντάρμας, Αντώνης Τσαμουράς, Σταύρος Τσουμάνης, Γεωργία Ανέστη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκος Γεωργάκης, Μάριος Γκιοκουτάι, Δημήτρης Δρόσος, Κίμων Κουρής

«Μαύρα Γυαλιά»

Ταινία τρόμου, ιταλογαλικής παραγωγής του 2022. Ρώμη. Μια έκλειψη κρύβει τον ήλιο και οι ουρανοί μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας μαυρίζουν, ενώ το “σκότος” περιβάλλει την Νταϊάνα όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος την επιλέγει ως θήραμα. Προσπαθώντας να αποφύγει τον διώκτη της, η γυναίκα τρακάρει με το αμάξι της και χάνει την όρασή της. Συνέρχεται από το αρχικό σοκ αποφασισμένη να παλέψει για τη ζωή της, μόνο που δεν είναι πια μόνη. Ο Τσιν, ένα μικρό αγόρι που επιβίωσε από το τροχαίο, την προστατεύει και γίνεται τα μάτια της. Αλλά ο δολοφόνος δεν θα εγκαταλείψει το θύμα του. Ποιος θα σωθεί;

Σκηνοθεσία: Ντάριο Αρτζέντο
Πρωταγωνιστούν: Ιλένια Παστορέλι, Άσια Αρτζέντο, Αντρέα Γκερπέλι, Άντρεα Ζανγκ

«Men»

Ταινία τρόμου, βρετανικής και αμερικανικής παραγωγής του 2022. Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Όμως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Γκάρλαντ
Πρωταγωνιστούν: Τζέσι Μπάκλεϊ, Ρόρι Κινίαρ, Πάαπα Εσιέντου

«Ελκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, ισπανικής παραγωγής του 2022. Ένα ταξίδι στο άγνωστο που ξεκίνησε με επικεφαλής τον πασίγνωστο Φερδινάνδο Μαγγελάνο και ολοκληρώθηκε με τον Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο. Καταιγίδες, πείνα, εχθρικές φυλές… Πέντε πλοία ξεκινούν από τη Σεβίλλη. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει μόνο ένα, κάνει τον πλήρη περίπλου και αποδεικνύει ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Σκηνοθεσία: Χοσέ Αντόνιο και Γκαρμπίνε Λοσάντα

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

Βρώμικος Παράδεισος Η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Μπερτράν Μαντικό, με τους Πάουλα Λούνα, Ελίζα Λόουενσον, Βιμάλα Πονς, Αγκατα Μπούζεκ. Η μοναχική έφηβη Ρόξι, άθελά της, απελευθερώνει μια διαβόητη εγκληματία. Η κοινότητα αναθέτει στην μητέρα της και στην ίδια να την βρουν. Το ταξίδι των δυο τους στην ενδοχώρα του πλανήτη κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Κάτω Από το Ηφαίστειο Υπαρξιακό δράμα, που γύρισε ο Τζον Χιούστον, με τους Aλμπερτ Φίνει, Ζακλίν Μπισέ, Aντονι Aντριους. Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάλκομ Λόουρι, αφορά τις τελευταίες μέρες ενός ξεπεσμένου αλκοολικού Βρετανού διπλωμάτη στο Μεξικό, όταν ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κι ενώ τον επισκέπτεται η σύντροφός του, μετανιωμένη για την απιστία της.

Οι Έρωτες Μιας Ξανθιάς Κωμική ηθογραφία του 1965, του Μίλος Φόρμαν, με τους Χάνα Μπρέχτσοβα, Βλαντιμίρ Πουσόλτ, Βλαντιμίρ Μενσίκ. Οι ρομαντικές πλάνες της νιότης συνοψίζονται ιδανικά στο πρόσωπο ενός κοριτσιού της εργατικής τάξης που νομίζει πως βρήκε τον έρωτα της ζωής του, και όταν αυτό δε συμβαίνει, παίρνει απρόσμενα την κατάσταση στα χέρια του. Η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ Βενετίας, ενώ ήταν υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και Χρυσή Σφαίρα.

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 2/6-8/6
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment