PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 19/7


Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, περιλαμβάνει τρεις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις. Μια τολμηρή γυναίκα επιχειρεί να αφυπνίσει μία συντηρητική πόλη, ένα αγαπημένο μιούζικαλ επιστρέφει με άκρως καλοκαιρινή διάθεση, μια μυστική θεραπευτική συνταγή αποβαίνει πολύ επικίνδυνη, ένας ποιητής εκπαιδεύει έναν ευαίσθητο ταχυδρόμο και δύο χαμένες αδελφές επανασυνδέονται μετά από αμέτρητες περιπέτειες.

 

«Το βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν»

https://www.youtube.com/watch?v=ZTUdyAfrEww

Βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα της Πενέλοπε Φιντζέραλντ και έχοντας αποσπάσει τρία βραβεία Γκόγια, η αγγλοϊσπανική δραματική κομεντί, μας μεταφέρει σε μια ξεχασμένη παραλιακή πόλη της Αγγλίας του 1959, όπου μια τολμηρή γυναίκα αποφασίζει να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο. Καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι αρχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό, τους φέρνει σε επαφή με ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την αφύπνιση τη συντηρητικής αυτής πόλης.

Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ
Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον, Όνορ Νίφσι και Τζέιμς Λάνς

 

«Mamma mia! Here we go again»

Η συνέχεια του αγαπημένου μιούζικαλ που έγινε παγκόσμιο εισπρακτικό φαινόμενο και εκτόξευσε τον τουρισμό της Ελλάδας έρχεται να ξεσηκώσει και πάλι το κοινό με την καλοκαιρινή της διάθεση και τα τραγούδια των ΑΒΒΑ. Αυτήν τη φορά, η έγκυος Σόφι αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να μάθει τα πάντα για το παρελθόν της μητέρας της, από τις δύο κολλητές φίλες εκείνης και τους τρεις πιθανούς μπαμπάδες της.

Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Κριστίν Μπαράνσκι, Μέριλ Στριπ, Αμάντα Σέιφριντ, Κόλιν Φερθ, Πιρς Μπρόσναν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντομινίκ Κούπερ, Τζούλι Γουόλτερς, Άντι Γκαρσία, Σερ, Τζέρεμι Έρβιν και Αλέξα Ντέιβις

 

«Μυστικό συστατικό»

Βραβευμένη σε πολλά Φεστιβάλ, η μαύρη κωμωδία, αφηγείται την ιστορία ενός γιου, ο οποίος φτιάχνει ένα κέικ από κλεμμένη μαριχουάνα, προκειμένου να ανακουφίσει τον πόνο του καρκινοπαθή πατέρα του. Καθώς η υγεία του ασθενή βελτιώνεται ως εκ θαύματος, οι περίεργοι γείτονες θέλουν διακαώς τη συνταγή για το «θεραπευτικό» αυτό γλυκό. Και μέσα σε όλα αυτά, εμφανίζονται και οι εγκληματίες που ψάχνουν τα ναρκωτικά τους.

Σκηνοθεσία: Γκιόρτσε Σταβρέσκι
Πρωταγωνιστούν: Μπλάγκοτζ Βεσελίνοβ, Αναστάς Τανόβσκι, Αξέλ Μεχμέτ, Αλεξάνταρ Μίκιτς, Μίροσλαβ Πέτκοβιτς, Ντίμε Ίλιεβ και Σιμόνα Ντιμκόβσκα

 

«Ο ταχυδρόμος»

Σε επανέκδοση προβάλλεται η βιογραφική αισθηματική κομεντί του 1994, η οποία ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα «Αρντιέντε πατσέντσια» του Αντόνιο Σκάρμετα και μας μεταφέρει σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας, όπου ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα, και αρχίζουν να περνούν ατέλειωτες ώρες μαζί, συζητώντας για τα νοήματα των λέξεων, την πολιτική, το γράψιμο, τις γυναίκες και τον έρωτα. Παίζουν οι .

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ράντφορντ
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Μάσιμο Τροΐζι, Λίντα Μορέτι και Ρενάτο Σκάρπα

 

«Ο 20ός μου αιώνας»

Ουγγρική κωμωδία του 1989. Δυο δίδυμα κορίτσια ζουν στη Βουδαπέστη του 1880, πουλώντας σπίρτα στους περαστικούς. Η απαγωγή τους από αγνώστους έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώσουν χωριστά. Η χαραυγή του 20ού αιώνα βρίσκει τη μία να είναι ψευτοαριστοκράτισσα τυχοδιώκτρια και την άλλη αναρχική βομβίστρια. Περνώντας αμέτρητες περιπέτειες, οι δυο τους θα συνδεθούν ξανά, μέσω ενός μυστηριώδους γοητευτικού ταξιδιώτη, την ώρα που ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες και κινήματα σαρώνουν την ανθρωπότητα.

Σκηνοθεσία: Ίλντικο Ένιεντι
Πρωταγωνιστούν: Ντορότα Σέγκντα, Όλγεγκ Γιανόφσκι, Πέτερ Ντόμπαϊ και Πάουλους Μάνκερ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 19/7-25/7

Δείτε περισσότερα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment