PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 19/5


Αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα προβάλλονται εννέα νέες ταινίες.

Ξεχωρίζουν τα δράματα “Νύχτα της Φωτιάς”, απ’ το Μεξικό και “Νίτραμ”, από την Αυστραλία, καθώς και η ελληνική κομεντί “Μαγνητικά Πεδία” του Γιώργου Γούση. Επίσης, ένα νέο γύρο προβολών ξεκινά και η ταινία της Μιμής Ντενίση “Σμύρνη μου Αγαπημένη”.

«Νύχτα της Φωτιάς»

Δραματική ταινία, μεξικανικής (πολυεθνικής παραγωγής) του 2021. Σε μια απομονωμένη πόλη στα βουνά του Μεξικού, τα κορίτσια έχουν αγορίστικα κουρέματα και έχουν μάθει να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα όταν τα μαύρα SUV των καρτέλ εμφανίζονται από μακριά. Μόνο που μια μέρα, ένα από αυτά δεν θα προλάβει να κρυφτεί εγκαίρως.

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Χουέζο
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Βιλέγας, Μάιρα Μπατάλια, Αλεχάντρα Καμάτσο

«Νίτραμ»

Δράμα, αυστραλιανής παραγωγής του 2021. Ο Νίτραμ ζει με την μητέρα του σε ένα προάστιο της Αυστραλίας στα μέσα τις δεκαετίας του 1990. Ζει μια ζωή απομόνωσης και απογοήτευσης όπου δεν μπορεί να ενταχθεί πουθενά. Αυτό μέχρι που τελείως απρόσμενα βρίσκει μια στενή φίλη στο πρόσωπο της Έλεν. Όταν όμως η φιλία τους λήξει με έναν τραγικό τρόπο, η μοναξιά και ο θυμός του Νίτραμ μεγαλώνουν και ξεκινάει μια αργή κατηφόρα που θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κερζέλ
Πρωταγωνιστούν: Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζούντι Ντέιβις, Άντονι Λα Πάλια, Έσι Ντέιβις, Σον Κίναν

«Μαγνητικά Πεδία»

Κομεντί, ελληνικής παραγωγής του 2021. Η Έλενα είναι χορεύτρια και οδηγεί μόνη της προς άγνωστο προορισμό, όταν, σε μια απόφαση της στιγμής, αλλάζει πορεία και μπαίνει στο φέρι για ένα νησί. Το εσωτερικό βάρος που κουβαλάει θα το μοιραστεί με έναν άνδρα που συναντάει τυχαία, τον Αντώνη, ο οποίος κουβαλάει ένα μεταλλικό κουτί και μαζί θα ξεκινήσουν να περιπλανιούνται στο νησί, ψάχνοντας ένα ωραίο μέρος για να το θάψουν.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου, Νίκος Σπανίδης

«Το Κοστούμι»

Δραματικό θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Ο Λέοναρντ αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του για να εξελιχθεί σε έναν εξειδικευμένο και περιζήτητο τεχνίτη στο Λονδίνο, αλλά όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε το Λονδίνο χρεοκοπημένο, ο ίδιος έφυγε για την Αμερική. Στο Σικάγο, διατηρεί ένα μικρό γωνιακό κατάστημα για τους μόνους ανθρώπους που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα κοστούμια του -μια οικογένεια γκάνγκστερ. Καθώς ξεσπάει ένας πόλεμος συμμοριών, οι καχυποψίες για την ύπαρξη ενός χαφιέ πολλαπλασιάζονται και το κυνήγι του χαφιέ αρχίζει να επικεντρώνεται στους ανθρώπους μέσα στο κατάστημα του ράφτη, σε μια μοιραία νύχτα με πολλές ανατροπές.

Σκηνοθεσία: Γκρέιαμ Μουρ
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Ράιλανς, Ντίλαν Ο’Μπράιαν, Ζόι Ντόιτς, Τζόνι Φλιν, Σάιμον Ράσελ Μπιν

«Κώδικας: Εκδίκηση»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Η Άννα έχει εξελιχθεί στην πιο εξειδικευμένη δολοφόνο στον κόσμο, αφού εκπαιδεύτηκε από τον θρυλικό δολοφόνο Μούντι που τη διέσωσε όταν εκείνη ήταν παιδί. Όταν ο Μούντι -ο άντρας που ήταν σαν πατέρας της και της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για την εμπιστοσύνη και την επιβίωση- σκοτώνεται βάναυσα, η Άννα ορκίζεται εκδίκηση. Καθώς εμπλέκεται με έναν αινιγματικό δολοφόνο που δεν θα της κρύψει την έλξη του προς εκείνη, η αντιπαράθεση τους γίνεται θανατηφόρα.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Κάμπελ
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Κιου, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μάικλ Κίτον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Ρέι Φίρον, Γκονγκ Λι

«Λούις Γουέιν: Ενας Ξεχωριστός Κόσμος»

Βιογραφικό δράμα, βρετανικής παραγωγής του 2021. Η ξεχωριστή και αληθινή ιστορία του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν, του οποίου οι παιχνιδιάρικες και συχνά ψυχεδελικές εικόνες βοήθησαν στο να αλλάξει παντοτινά η άποψη του κοινού για τις γάτες. Ξεκινώντας από 19ο αιώνα και φθάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1930, ακολουθούμε τις απίστευτες περιπέτειες αυτού του εμπνευσμένου αλλά αφανούς ήρωα, καθώς επιχειρεί να ξεκλειδώσει τα “ηλεκτρικά φορτισμένα” μυστήρια του κόσμου και να κατανοήσει καλύτερα την ίδια τη ζωή του και την βαθιά αγάπη που μοιραζόταν με την σύζυγό του Έμιλυ.

Σκηνοθεσία: Γουίλ Σάρπ
Πρωταγωνιστούν: Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς, Κλερ Φόι, Αντρεα Ράιζμπορο, Τόμπι Τζόουνς, Σάρον Ρούνεϊ

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

Τα Κορδόνια Αισθηματικό δράμα, ιταλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Ντανιέλε Λουκέτι. Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα. Παίζουν οι Λουίτζι Λο Κάσιο, Λίντα Καρίντι, Σίλβιο Ορλάντο και Αλμπα Ρορβάχερ.

Σμύρνη μου Αγαπημένη Μία από τις επιτυχίες τής χρονιάς, για την ελληνική παραγωγή, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει, για έναν ακόμη γύρο προβολών, με νέο μοντάζ, ταιριαστό με τα θερινά σινεμά. Η Μιμή Ντενίση, παραγωγός και ψυχή τής ταινίας, μαζί με ένα πολυπρόσωπο επιτελείο ηθοποιών, μας θυμίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή, 100 χρόνια από το ιστορικό γεγονός που εξακολουθεί να συγκινεί, όλους τους Έλληνες.

Άνοιξη σε μια Μικρή Πόλη Κινεζικό λυρικό ρομαντικό δράμα που γύρισε το 1948 ο Φέι Μου και ακτινογραφεί τα συντρίμμια που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά και τη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 19/5-25/5
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment