PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 17/6


Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα πέντε νέες ταινίες, ενώ υπάρχουν και δύο επανεκδόσεις, που απευθύνονται σ’ ένα συγκεκριμένο κοινό.

Τα θερινά σινεμά, έχοντας να αντιμετωπίσουν το θηρίο που λέγεται “Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου” και επιπλέον, μόνο καταστροφικό μπορεί να χαρακτηριστεί το προηγούμενο εφταήμερο, λόγω του άστατου καιρού, καταγράφοντας στα εισιτήρια πτώση περίπου 50%.

Έτσι, αυτή την εβδομάδα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα «γκαζιάρικο» σίκουελ, ένα οσκαρικό αιματοβαμμένο δράμα εκδίκησης, ένα βραβευμένο ελληνικό αγροτικό δράμα, ένα συναρπαστικό ιρανικό δράμα και το ελληνικό υβριδικό ντοκιμαντέρ “Όρνιθες (Ή Πως να Γίνεις Πουλί)”.

«Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα»

Δραματικό θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής του 2020. Η Κάσι Τόμας, ετών τριάντα, που είχε όλα τα φόντα να γίνει μια λαμπρή επιστήμονας, έχει εγκαταλείψει τις σπουδές ιατρικής και ζει με τους γονείς της, ενώ δουλεύει σε ένα καφέ. Πριν χρόνια, στη διάρκεια των σπουδών της, ένας συμφοιτητής της βίασε την καλύτερή της φίλη κι έμεινε ατιμώρητος, και το γεγονός την στοιχειώνει ακόμη. Ζητώντας κάποιου είδους εκδίκηση, η Κάσι συχνάζει σε μπαρ προσποιούμενη την μεθυσμένη κι αφήνοντας άντρες να την πάρουν στο σπίτι τους. Όταν δοκιμάζουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της να αντισταθεί, η Κάσι αποκαλύπτει πως δεν έχει πει σταγόνα, φέρνοντας τους, προ των ευθυνών τους. Όταν μαθαίνει ότι ο βιαστής της φίλης της επέστεψε και ετοιμάζεται να παντρευτεί βάζει μπροστά ένα σχέδιο εκδίκησης.

Σκηνοθεσία: Έμεραλντ Φένελ
Πρωταγωνιστούν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μπο Μπέρναμ, Αλισον Μπρι, Κλάνσι Μπράουν,Τζένιφερ Κούλιτζ, Λαβέρν Κοξ, Κόνι Μπρίτον

«Digger»

Δράμα, ελληνικής και γαλλικής παραγωγής του 2020. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Παύλος Ιορδανόπουλος, Βασίλης Μπισμπίκης, Μαριάνθη Παντελοπούλου

«Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν
Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ Θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελεν Μίρεν, Ταϊρέζ Γκίμπσον

Προβάλλονται ακόμη:

Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης Ακόμη μία σημαντικά ενδιαφέρουσα πρόταση από την -αν μη τι άλλο- αξιόπιστη ιρανική κινηματογραφία, αποτελεί αυτό το δράμα του Μασούντ Μπακσί, σε πολυεθνική παραγωγή του 2020 και με το μεγάλο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σάντανς στις αποσκευές του. Ένα συναρπαστικό, κλειστοφοβικό, οικογενειακό δράμα, που ξετυλίγεται σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, σε ένα ριάλιτι, απ’ αυτά που αντικαθιστούν την πραγματική ζωή και επηρεάζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποκτώντας μία ιδιότυπη τηλεοπτική υπόσταση, ανατρέποντας την πραγματικότητα και χρησιμεύοντας ως παντοδύναμα εργαλεία χειραγώγησης. Εξαιρετική δουλειά στους χαρακτήρες, όπως σχεδόν πάντα στον ιρανικό κινηματογράφο, ένταση που καθηλώνει, δυνατές ερμηνείες. Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις της σεζόν.

Όρνιθες (Ή πώς να γίνεις πουλί) Ελληνικό υβριδικό ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Μακρίδη, το οποίο συνδυάζεται με μυθοπλασία και με το κείμενο του Αριστοφάνη στην ομώνυμη κωμωδία του να αποτελεί την έμπνευση, για τα ερωτήματα που βάζει η ταινία. Καλοδεχούμενος πειραματισμός, που θέλει να μείνει μακριά από τυπικές αφηγηματικές φόρμες και να αποκτήσει δική του ξεχωριστή φωνή. Ένα φιλμ για την πτήση και την πτώση, για τον φόβο του ύψους, την ουτοπία, το μεταφυσικό και βεβαίως την ανθρώπινη φύση.

Προβάλλονται οι επανεκδόσεις:

Ερωτική Επιθυμία Ο στυλίστας Γουόνγκ Καρ Γουάι, εδώ μας μεταφέρει στο Χονγκ Κονγκ του 1962 και μας εντάσσει ολόψυχα σε μια μελαγχολική ιστορία ανολοκλήρωτου έρωτα. Ένα αισθητικά πανέμορφο μελόδραμα, μακριά από τα συνηθισμένα, χωρίς κλάψες και γλυκερά αισθήματα, αλλά με την ενοχή και τους ηθικούς φραγμούς να κυριαρχούν ανάμεσα στο παράνομο ζευγάρι- μοντέλο κομψότητας και αυτοσυγκράτησης. Ένα μικρό διαμαντάκι που δικαίως είχε προξενήσει ιδιαίτερη εντύπωση το 2000 όταν πρωτοπροβλήθηκε. Ένα εντελώς διαφορετικό φιλμ από άλλες δουλειές του Γουάι, με πλάνα πλούσια, γεμάτα έμπνευση, που χαίρεσαι να χαζεύεις. Η κάμερα κινείται αργά, καταγράφοντας σε βάθος τα συναισθήματα, ενώ έχεις την αίσθηση ότι συμβάλουν και στον εγκλωβισμό του ζευγαριού σε μια ακέραιη ηθική. Εξαιρετική καλλιτεχνική διεύθυνση, στιβαρές ερμηνείες και εν τέλει μια κινηματογραφική εμπειρία, παρά τις όποιες αστοχίες του σεναρίου και το αμήχανο φινάλε.

Το Δυστύχημα Γοητευτικό, εθιστικό ρομαντικό ψυχολογικό δράμα του 1967 από τον Τζόζεφ Λόουζι, σε σενάριο Χάρολντ Πίντερ, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Μόσλεϊ. Ιδιόμορφη ατμόσφαιρα, πανέξυπνο σενάριο, συγκαλυμμένη νοσηρότητα κάτω από την φαινομενικά αθώα επιφάνεια. Το στόρι περιστρέφεται γύρω από ένα ερωτικό τρίγωνο, όταν στην Οξφόρδη μία Αυστριακή φοιτήτρια έχει σχέση με Βρετανό συμφοιτητή της, αλλά όλα ανατρέπονται όταν πέφτει στο κρεβάτι με ένα δυστυχισμένο ζευγάρι καθηγητών. Με τον θαυμάσιο Ντεργκ Μπόγκαρντ και τους πολύ καλούς Στάνλεϊ Μπέικερ, Ζακλίν Σασάρντ και Μάικλ Γιορκ. Η ταινία είχε προβληθεί και πέρσι το καλοκαίρι, κάνοντας ένα ανέλπιστο καλό σκορ στα ταμεία.

 

Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την εβδομάδα 17/5-23/6
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment