PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 16/5



Εννέα νέες ταινίες βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες, λίγο πριν από το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων.

Ανάμεσα στις ταινίες που ξεχωρίζουν είναι η δραματική περιπέτεια από την Κολομβία «Βασιλιάδες του Κόσμου» και το γλυκόπικρο δράμα του Αλέξανδρου Βούλγαρη «Πολύδροσο», ενώ έχει το ενδιαφέρον του το τούρκικο ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τη Χρυσούλα Ροδάκη».

«Βασιλιάδες του Κόσμου»

Δραματική περιπέτεια, κολομβιανής παραγωγής του 2022. Ο Ρα, ένας έφηβος των άγριων δρόμων του Μεντεγίν, παίρνει επιτέλους στα χέρια του ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα.

Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα Ορτέγκα
Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Κριστιάν Καμπάνα, Αντρές Φλόρες, Κριστιάν Νταβίντ Ντούγκουε

«Πολύδροσο»

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2023. Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις ημέρες τους σκοντάφτοντας σε φαντάσματα του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Βίκυ Καγιά, Έλσα Ζάρρη, Μαίρη Γιαννούλα

«Η Άκρη του Νήματος»

Αστυνομικό θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής του 2023. Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σικάγο λαμβάνει μια κλήση ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος εμφανίστηκε στη Σκωτία. Οι σκηνές του εγκλήματος ταιριάζουν με εκείνες των ανεξιχνίαστων δολοφονιών που χρονολογούνται εννέα χρόνια πριν, όταν πέντε γυναίκες που δολοφονήθηκαν βάναυσα στην πόλη του.

Σκηνοθεσία: Τέρι Μακντόνα
Πρωταγωνιστούν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζιάνι Καπάλντι, Βενσάν Κασέλ, Λόρα Χάντοκ

«Η Πόλη της Ασφάλτου»

Δραματική περιπέτεια, αμερικάνικης παραγωγής του 2023. Ένας νεοσύλλεκτος διασώστης σε ένα ασθενοφόρο της Νέας Υόρκης ανακαλύπτει από πρώτο χέρι το χάος και το δέος ενός επαγγέλματος που κινείται ανάμεσα στον τρόμο και τον σπαραγμό.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Στεφάν Σοβέρ
Πρωταγωνιστούν: Τάι Σέρινταν, Σον Πεν, Μάικλ Πιτ, Μάικ Τάισον, Ρακέλ Νέιβι

«Κλείδωσες; Οι Άγνωστοι»

Ταινία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2024. Ένα άτυχο νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να διανυκτερεύσει σε μια απομακρυσμένη καμπίνα, όταν το αυτοκίνητό τους χαλάει απροσδόκητα. Η νύχτα, ωστόσο, αρχίζει να παίρνει απειλητικές διαστάσεις τη στιγμή που τρεις άγνωστοι μασκοφόροι με άγνωστα κίνητρα τους περικυκλώνουν.

Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν
Πρωταγωνιστούν: Μάντλεν Πετς, Φρόι Γκουτιέρεζ, Ρέιτσελ Σέντον

«Boy Kills World»

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, γερμανοαμερικάνικης παραγωγής του 2023. Σε μια μετα-αποκαλυπτική, απολυταρχική κοινωνία, ο Μπόι γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της οικογένειάς του από την επικεφαλής του καθεστώτος Χίλντα Βαν Ντερ Κόι. Εκπαιδευόμενος από έναν μυστηριώδη σαμάνο, μετατρέπεται στην απόλυτη φονική μηχανή με μοναδικό στόχο την εκδίκηση.

Σκηνοθεσία: Μορίτζ Μορ
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Ντόκερι, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Φάμκε Γιάνσεν, Τζέσικα Ροθ

«Βlessing in Disguise»

Ερωτικό δράμα, ελληνικής παραγωγής του 2023. Καθώς η Μελίνα ξεκινά το ταξίδι της για την ανακάλυψη του εαυτού της, έλκεται από την ακατέργαστη, αφιλτράριστη ομορφιά του φυσικού κόσμου, όπου το γυμνό σώμα γίνεται μεταφορά της αυθεντικότητας και της απελευθέρωσης. Η ελευθερία της σεξουαλικής αναζήτησης συνυφαίνεται με την αναζήτηση της προσωπικής απελευθέρωσης, καθώς εξερευνά σχέσεις, εμπειρίες που αμφισβητούν συμβατικούς κανόνες και προσδοκίες.

Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κούρου, Μυρτό Ναούμ, Φάνης Μιλλεούνης, Γιάννης Τυροβόλας, Κατερίνα Χρηστάκη, Θέμις Μπαζάκα

«Αναζητώντας τη Χρυσούλα Ροδάκη»

Ντοκιμαντέρ, τουρκικής παραγωγής του 2024. Όταν μια ελληνική ταφόπλακα ανακαλύπτεται κάτω από τις σανίδες του δαπέδου σε ένα παλιό χωριάτικο σπίτι στην Τουρκία, μια μισοξεχασμένη ιστορία πάνω στη δημιουργία της χώρας έρχεται στο φως.

Σκηνοθεσία: Κερέμ Σογιουλμάζ

«Λώξη»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2024. Η Λωξάνδρα Λούκας γίνεται η πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας ηθοποιός με σύνδρομο Down, όταν προσλαμβάνεται από το Εθνικό Θέατρο για να συμμετάσχει στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα». Σύντομα, οι προκλήσεις του απαιτητικού εγχειρήματος κάνουν την εμφάνισή τους, δοκιμάζοντας τα όριά της.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος και Θανάσης Καφετζής

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 16/5-22/5
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 25/7

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 18/7

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 11/7

Peristeri News

Leave a Comment