PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 14/10


Τρεις νέες ταινίες, ένα ντοκιμαντέρ και μια ταινία κινούμενων σχεδίων, εμπλουτίζουν τις επιλογές της δεύτερης κινηματογραφικής εβδομάδας του Οκτωβρίου.

Πολυαναμενόμενο διαπλανητικό παιχνίδι εξουσίας, μεσαιωνικό παραμύθι για όλες τις εποχές με την υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ, υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ, μεξικάνικο δράμα βραβευμένο με Χρυσό Αλέξανδρο και animation ξεκαρδιστική περιπέτεια.

«Dune»

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2021. Ο Πολ Ατρείδης, ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, καλείται να υπηρετήσει το ασύλληπτο πεπρωμένο του και να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του διαστήματος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του. Με τις μεγάλες δυνάμεις να παρασύρονται σε μια ανελέητη σύγκρουση για το «μπαχαρικό των μπαχαρικών» του πλανήτη Αρράκις, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία, μόνο όσοι δαμάσουν τον φόβο τους θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ
Πρωταγωνιστούν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ζαντάγια, Όσκαρ Άιζακ, Τζέισον Μομόγια, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Χαβιέρ Μπερδέμ, Ντέιβ Μπατίστα, Τζος Μπρολίν

«Η Τελευταία Μονομαχία»

Δραματική ιστορική περιπέτεια, αμερικάνικης και βρετανικής παραγωγής του 2021. Γαλλία 14ος αιώνας: Όταν ο ιππότης Ζαν ντε Καρούζ επιστρέφει από τον πόλεμο και μαθαίνει πως ένας φίλος του, o Ζακ Λε Γκρις έχει βιάσει τη σύζυγό του Μαργκερίτ, ζητά από τον βασιλιά να εγκρίνει το αίτημα του για μονομαχία. Αν χάσει, η Μαργκερίτ θα καεί στην πυρά για ψευδή κατηγορία. Οι δύο φίλοι μεταμορφώνονται σε θανάσιμοι εχθροί και είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τη ζωή και την υπόληψη τους -όχι μόνο τη δική τους, αλλά και της άτυχης γυναίκας- στην τελευταία νόμιμη μονομαχία για λόγους τιμής στην ιστορία της χώρας.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Κόμερ, Άνταμ Ντράιβερ, Άλεξ Λόθερ, Μπεν Άφλεκ

«Κολέκτιβ»

Ντοκιμαντέρ, ρουμανικής παραγωγής του 2019. Το 2015, μια πυρκαγιά στο κλαμπ «Colectiv» στο Βουκουρέστι αφήνει πίσω της 27 νεκρούς και 180 τραυματίες. Σύντομα, οι περισσότεροι από τους τελευταίους αρχίζουν να πεθαίνουν στα νοσοκομεία από τραύματα που δεν θα έπρεπε να είναι θανατηφόρα. Μια γιατρός σπάει τη σιωπή και ένας αθλητικός δημοσιογράφος αποκαλύπτει μια τεράστια ιατρική απάτη που θα ρίξει την ίδια την κυβέρνηση.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Ναναού

«Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα»

Δραματική περιπέτεια, μεξικανικής και ισπανικής παραγωγής του 2020. Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση. Δύο μοναχικές ψυχές, παγιδευμένες σε ένα άχρονο μεταίχμιο, αναζητούν μια διέξοδο παρηγοριάς και ανακούφισης.

Σκηνοθεσία: Φερνάντα Βαλαντές
Πρωταγωνιστούν: Μερσέντες Χερνάντεζ, Ντέιβιντ Ιγιέσκας, Χουάν Χεσούς Βαρέλα, Άννα Λάουρα Ροντρίγκεζ

«Κοντορίτο»

Παιδική ταινία κινούμενων σχεδίών, χιλιανής και περουβιανής παραγωγής του 2020. Ο Κοντορίτο είναι ένα πουλί που ζει σε ένα γραφικό χωριό των Άνδεων, είναι ο αγαπημένος όλων κι ο ίδιος είναι ευτυχισμένος πλάι στη σύντροφό του Γιαγίτα. Όταν, όμως, κατά λάθος η μαμά της φίλης του απαγάγεται από εξωγήινους εξαιτίας μιας φάρσας, ο Κοντορίτο πρέπει να ξανακάνει τα πάντα για να κερδίσει την κοπέλα του.

Σκηνοθεσία: Άλεξ Ορέλ και Εντουάρντο Σουλντ

 

** Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι λειτουργούν ως μεικτοί χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 14/10-20/10
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment