PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 13/2


Με πέντε ταινίες, μία παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων και δύο ντοκιμαντέρ ξεκινά απόψε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Ο αγωνιστικός βίος ενός Αυστριακού αντιρρησία συνείδησης που αρνείται να πολεμήσει για τους ναζί, δράμα εποχής με ήρωα έναν ρεπόρτερ που επιχειρεί να πάρει συνέντευξη από τον Στάλιν, φαντασία με μια νεαρή κοπέλα και το μικρό αδελφό της που αναζητούν στέγη, κωμωδία με θέμα τις άσχημες πλευρές της βιομηχανίας ομορφιάς, ελληνική κωμωδία με κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες, ταινία κινουμένων σχεδίων με ήρωες άτακτα ξωτικά, εγχώρια ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση και την ιστορία του «Μηχανισμού των Αντικηθύρων», στις σκοτεινές αίθουσες.

 

«Μία Κρυφή Ζωή»

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Ο Φραντς Γιέγκερστετερ, ένας αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να πολεμήσει για τους ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιέγκερστετερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ιστορία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι. Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την Εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους, και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.

Σκηνοθεσία: Τέρενς Μάλικ
Πρωταγωνιστούν: Άουγκουστ Ντιλ, Βαλερί Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Μαρία Σιμόν, Μάικλ Νίκβιστ, Τομπίας Μορέτι, Ούλριχ Μάτες και Γιούργκεν Πρόχνοφ

 

«Ο Κύριος Τζόουνς»

Δράμα μυστηρίου, πολωνικής (ουκρανικής, βρετανικής) παραγωγής του 2019. Ο Γκάρεθ Τζόουνς είναι ένα φιλόδοξος Ουαλός ρεπόρτερ που έγινε διάσημος όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συνομίλησε με τον Χίτλερ. Ψάχνοντας να βρει το επόμενο μεγάλο θέμα του εργάζεται ως πολιτικός σύμβουλος. Η Σοβιετική “Ουτοπία” είναι το κύριο θέμα των ειδήσεων και ο Τζόουνς αναρωτιέται πώς ο Στάλιν χρηματοδοτεί την τόσο ταχεία ανάπτυξη της Σοβιετική Ένωσης. Αποφασίσει να ταξιδέψει στη Μόσχα και να επιχειρήσει μια προσωπική συνέντευξη από τον Στάλιν. Εκεί θα γνωρίσει την Άντα Μπρουκς μια Βρετανίδα δημοσιογράφο που αποκαλύπτει ότι η αλήθεια πίσω από το καθεστώς πνίγεται βίαια.

Σκηνοθεσία: Ανιέσκα Χόλαντ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Νόρτον, Βανέσα Κέρμπι, Πίτερ Σκάρσγκαρντ και Τζόζεφ Μόουλ

 

«Γκρέτελ & Χάνσελ»

Φαντασίας, αμερικανοκαναδέζικης παραγωγής του 2020. Μια φορά κι έναν καιρό μια νεαρή κοπέλα κι ο μικρός αδελφός της αναζητούν στέγη και τροφή σ’ ένα σκοτεινό δάσος. Θα βρεθούν στο σπίτι μιας γυναίκας που θα τους φιλοξενήσει πρόθυμα, γρήγορα όμως θα υποπτευτούν πως εκείνη κρύβει κάποιο επικίνδυνο μυστικό.

Σκηνοθεσία: Όζγουντ Πέρκινς
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Λίλις, Τσαρλς Μπαμπαλόλα και Άλις Κριγκ

 

«Like a Boss»

Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Οι καλύτερες φίλες Μία και Μελ ζουν την καλύτερη στιγμή της ζωής τους έχοντας τη δική τους εταιρεία καλλυντικών που έχουν χτίσει από το μηδέν. Δυστυχώς, τα οικονομικά τους βρίσκονται σε αρκετά άσχημη θέση. H προοπτική μιας προσφοράς εξαγοράς από την Κλερ Λούνα, περιβόητη τιτάνα της βιομηχανίας καλλυντικών, αποδεικνύεται πολύ δελεαστική για να την απορρίψουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη μακρόχρονη φιλία της Μελ και της Μία. Ο κόσμος της ομορφιάς θα γίνει άσχημος.

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Αρτέτα
Πρωταγωνιστούν: Τίφανι Χάντις, Ρόουζ Μπερν, Σάλμα Χάγιεκ, Μπίλι Πόρτερ, Τζένιφερ Κούλιτζ, Άρι Γκρέινορ, Νατάσα Ρόθγουελ, Τζέσικα Στ. Κλερ και Κάραν Σόνι

 

«Ciao Italia»

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής του 2020. Στην κωμωδία, με κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες, του Γιώργου Παπαθεοδώρου, μια παρέα νέων άνεργων κοριτσιών, αποφασίζουν μέσα στην απελπισία τους να κάνουν μια ληστεία προκειμένου να επιβιώσουν. Η ληστεία -στην οποία μπλέκονται μια πρώην αντάρτισσα γιαγιά, ένας απόστρατος χωροφύλακας, μια άπληστη πλαστογράφος αλλά και ένας περιπτεράς- ετοιμάζεται με πολλά απρόοπτα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου
Πρωταγωνιστούν: Ηλίας Λογοθέτης, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τιτίκα Σαριγκούλη, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Μαρία Ζαχαρή και Θοδωρής Ρωμανίδης

 

«Οι Σκανταλιάρηδες»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, γερμανικής παραγωγής του 2019. Για περισσότερα από 200 χρόνια οι Elfkins ζούσαν κάτω από τη γη κρυμμένοι από τους ανθρώπους. Μέχρι τη μέρα που μια νεαρή Elfkin θα αποφασίσει ότι χρειάζεται περισσότερο χώρο για τον εαυτό της και θα ανέβει στην επιφάνεια της γης όπου θα γνωρίσει έναν νεαρό βοηθό ζαχαροπλάστη που θα τις θυμίσει τον αληθινό σκοπό της στη ζωή.

Σκηνοθεσία: Ούτε φον Μούνχοου-Πολ

 

«Agora II – Δεσμώτες»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2020. Το χρονικό του τρίτου μνημονίου και ο αντίκτυπός του στην ελληνική καθημερινότητα. Για 4,5 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ο Έλληνας κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος παρακολουθεί την κοινωνία της χώρας του σε διαφορετικά επίπεδα, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ένα ζευγάρι προσφύγων απ’ τη Συρία, μία τραγική μάνα, μια οικονομική μετανάστρια, και έναν νέο γιατρό.

https://www.youtube.com/watch?v=RGOHoBBX47I

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

 

«Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2019. Η ιστορία του «Μηχανισμού των Αντικηθύρων», ένας αναλογικός, μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων του 2ου αιώνα π.Χ, ο οποίος ανελκύστηκε το 1900 από ναυάγιο ανοικτά της νήσου Αντικύθηρα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παπακώστας

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 13/2-19/2
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment